Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ni znali da postoje

Sportske dvorane Zagreba tek sada pred očima javnosti

sportska dvorana (1)
Foto: VL
1/4
23.03.2012.
u 09:00

Dvorane su postojale, bile su iznajmljene, rijetko je tko znao i gdje su, a sada Grad ne zna što s njima

Sapunica oko Centra Cvjetni i dviju javnih polivalentnih dvorana, koje su opravdavale javni interes u gradnji šoping-centra na Cvjetnom trgu, nastavlja se. Mjesecima nitko nije znao uopće gdje se nalaze spomenute dvorane, a čak ni koliko ih ima, dvije ili tri. Ni zastupnici zagrebačke Skupštine, koji su odbili uzeti u najam dvorane po visokoj cijeni od 45 eura po kvadratu, niti pročelnik Davor Jelavić iz Ureda za graditeljstvo i izgradnju Grada.

Ispunjeni uvjeti

Stoga je prošli tjedan Centar Cvjetni posjetilo povjerenstvo Grada, pod vodstvom Željka Horvata, predstojnika Gradske uprave, kako bi utvrdili je li i koliko je Tomo Horvatinčić ispoštovao javni interes, zbog kojeg je Centar Cvjetni i dobio dozvolu za ulaz u javnu garažu u Varšavskoj.

– Utvrđeno je da je sve što je uvjetovano građevinskom dozvolom ispunjeno. Sve je poslikano i utvrđeno da su javne dvorane prazne, ali i da je javni interes ispunjen. Ranije je bila i delegacija iz Skupštine – rekao je Davor Jelavić.

Na fotografijama je vidljivo kako su dvorane neopremljene i nespremne za obećanu namjenu...nema stolica, ni podija, niti ikakve naznake da je to prostor koji bi trebao služiti javnim tribinama i sličnim događanjima. Fotografije su nam ustupljene iz Grada jer iako već tjednima pokušavamo dobiti dopuštenje za ulazak u dvorane, koje bi trebale biti javne, iz Centra Cvjetni ostali su neumoljivi.

– Svi koji su htjeli vidjeti dvorane, imali su dovoljno vremena da to i učine. Dok se ne riješe imovinsko-pravna pitanja, nećemo dopustiti medijima ulazak u dvorane – poručili su nam tada iz Centra.

Imovinsko-pravni odnosi

No, čini se kako se rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u ovom slučaju ticalo privatnih zakupaca, koji su prema našim saznanjima bili u najmu upravo u prostorima namijenjenima sadržajima javnog interesa.

Do nedavno se na etaži -1, u dijelu jedne od polivalentnih dvorana, nalazila drogerija DM koja je prije nekoliko dana zatvorena. Očito se čekalo da se riješe upravo ti imovinsko-pravni odnosi pa da komisija Grada pregleda prostore, koji su tek sada usklađeni s onim što je Hoto obećavao.

Komentara 9

EU
EUfan
12:40 23.03.2012.

Dvorane su napravljene da bi se kao fol ispoštovao javni interes i dobila građevinska dozvola. Sad bi trebalo Bandića natjerati na rekreaciju u tim dvoranama npr. aerobik i sl.

ĆA
ćaćaća
12:45 23.03.2012.

dolaskom sdp..na vlast u zgrebu se spustila opaka magla:))

FC
fcod
10:59 23.03.2012.

IZVRSNE DVORANE!!! Sad se napokon možemo kandidirati za FinalFour košarkaške Eurolige!!! A mogli bismo ih dodjeliti i rukometašima. Oni su prije SP 2009e tražili nekakav \"Rukometni dom\". Hvala Bogu da nam je Horvatinčić rješio te probleme !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije