Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kvartovska tribina

Snalažljivi roditelji prekopaju zemlju da djeci naprave pješčanik

dječje igralište
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
27.03.2014.
u 17:00

Najmlađi stanovnici ulica Črešnjevec i Vinec u Remetama gužvaju se na jedinom dječjem igralištu. Imaju tri sprave na koje čekaju i u redu. Iz Vijeća gradske četvrti Maksimir najavili proširenje igrališta na susjednu parcelu, no prepreka je spor dvaju vlasnika susjedne parcele. Ovdje donosimo i odgovor na neka od pitanja čitatelja upućena na kvartovskoj tribini za Maksimir

Malena 22-mjesečna Hannah svaki se dan spušta niz tobogan, sjedi na klackalici ili vrti na vrtuljku na mini dječjem igralištu na križanju ulica Črešnjevec i Vinec.

Jedine su to sprave u ograđenom terenu, na kojima zna biti poprilična gužva kada se za sunčanog dana okupe sva djeca iz susjedstva. Nije ni čudno, jer to je jedino dječje igralište u Remetama, a okruženi su novim zgradama u koje su se doselile mlade obitelji.

Tobogan najopasniji

– Najbliže igralište je na Jurjoj Vesi, u blizini parka Maksimir. No nitko tamo ne vodi djecu zbog tinejdžera kojima je to večernje okupljalište, a za sobom ostavljaju staklo, plastične čaše, boce... Ima i šprica – kaže Mirjana Švec, dadilja, koja se zajedno s ostalim stanovnicima pita može li se postojeće dječje igralište proširiti. Pitanje je stiglo i u pisanom obliku kako bi ga postavili pročelnicima i vijećnicima u sklopu Večernjakove kvartovske tribine “Želite li bolji kvart?”.

Sprave su, kažu stanovnici, prilagođene samo najmlađoj djeci, pa se čak i malena Hannah zna lupiti u glavu u gredu na vrhu tobogana.

Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images

– Tobogan je posebno opasan. Stalno treba paziti da se ne bi dogodila veća nesreća – kaže Hannina majka Irena Beđić. Ima dana kada na igranje dođe i po petnaestoro djece, pa roditelji, u nedostatku sadržaja, naprave improvizirani pješčanik, prekopavajući zemlju pokraj uređene stazice.

Komunalci na teren

– Vijeće gradske četvrti Maksimir ima namjeru proširiti igralište na susjedno zemljište, koje je sad zaraslo, zapušteno te je izvor ambrozije i leglo štakora – kaže predsjednik Vijeća GČ Maksimir Stanko Gačić te dodaje da je zemljište u privatnom vlasništvu i u sudskom sporu, s obzirom na to da je prodano dvjema različitim osobama.

Poslali su dopis gradskom Uredu za imovinskopravne poslove da zemljište otkupe nakon što se spor riješi, a u međuvremenu će na teren poslati komunalne službe da utvrde trenutačno stanje i dogovore košnju i uređenje terena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije