Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slijedi nastavak:

Skupština prekinuta zbog posla oko javne rasvjete

27.06.2018.
u 08:52

Oporba je izašla iz dvorane kako ne bi glasala da posao ponovno dobije tvrtka Elicom, koja rasvjetu održava u metropoli već 18 godina

Nakon što na 12. sjednici Gradske skupštine nije prihvaćen Prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o određivanju poslova javne rasvjete, zbog iste je točke jučer prekinut i nastavak 14. sjednice.

Razlog tomu je nedostatak kvoruma koji je isprovocirala oporba koja nije htjela sudjelovati u glasanju. Prvo je SDP-ov Matej Mišić tražio da se točka povuče s dnevnog reda sjednice, a kad se to nije učinilo, napustili su dvoranu, u kojoj je ostalo sjediti tek 24 zastupnika vladajuće većine.

Predsjednik Skupštine Andrija Mikulić potom je sjednicu prekinuo, a novu je zakazao za ponedjeljak, 2. srpnja, u 12 sati. Skupštinari su uspjeli proći tek dvije točke dnevnog reda od njih 26. Oporbenjaci smatraju da posao održavanja javne rasvjete trebaju odrađivati trgovačka društva u vlasništvu Grada Zagreba te da se treba razmotriti mogućnost osnivanja podružnice u sklopu Zagrebačkog holdinga koja bi to činila, no iz Grada su objasnili kako u Holdingu trenutačno nema stručno osposobljenih osoba niti se raspolaže tehničkom opremom potrebnom za obavljanje održavanja javne rasvjete.

Od 2010. posao održavanja javne rasvjete odrađuje tvrtka Elicom.

– Interes građana nema prioritet u ovom gradu, već privatni interesi i interesi grupa – ustvrdio je Saša Molan (SDP).

Komentara 3

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
23:40 27.06.2018.

A po čemu to tvrtka Elicom ne bi i dalje trebala obavljati posao koji odlično radi. Molim oporbu neka iznesu konkretne razloge a ne mi nećemo jer oni već 18 godina to rade

GR
grebza
15:12 27.06.2018.

Da za svoj i ovakav "rad" počevši od glavnog gradskog klauna, dobivaju i 10 kuna mjesečno bio bi to bačen novac i bili bi preplaćeni jer su nesnošljivo beskorisni.

DE
demokršćanin
17:56 27.06.2018.

Nije mi jasno izjava kako nema sposobnih ljudi za održavanje javne rasvjete i kako nema odgovarajuće mehanizacije.Mehanizacija postoji u Zrinjevcu i to ona koja im služi za održavanje orezivanja visokog drveća.Postoje i vozila sa platformama,a postoje i oni koji susu na burzi nezaposlenih iako bi se i takvi već našli u pojedinim dijelovima Holdinga.Alati koji su za to potrebni kao i odgovarajući instrumenti mogu se nabaviti i nisu skupi.Ako to nije moguće mogu se obratiti HEP-u koji sve to ima i vrhunski bi obavljao poslove.Nešto je drugo u pitanju,zar ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije