Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ima 69 znakova

Skratili ime postrojbe jer puni naziv ne stane na novu uličnu ploču

tabla ulice
ilustracija
27.01.2016.
u 08:48

Odvojak Dobrovoljačke oružane skupine “Ban Jelačić” ostao bez nastavka Peščenica – Zagreb

Odvojak u produžetku Ivekovićeve ulice, od njezina raskrižja s Ivanićgradskom, nosit će ime Dobrovoljačke oružane skupine “Ban Jelačić”. Prijedlog Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Peščenica – Zagreb jučer je prihvaćen na Odboru za imenovanje naselja, ulica i trgova radi odavanja počasti naoružanoj skupini koja je djelovala na području četvrti Peščenica – Žitnjak od prosinca 1990. do studenog 1991. godine.

No, prijedlog je podržan kompromisom – prvotna ideja za ime odvojka, naime, imala je u svom punom nazivu još i nastavak Peščenica – Zagreb, što je ukupno 69 znakova koji se nikako ne mogu upisati na nove ploče za označavanje ulica koje se sada postavljaju po gradu.

Problem je duljina. Takav naziv ne bi stao ni na jednu ploču s kućnim brojem, kao ni na one uzdužne ploče s imenom ulice – objasnili su iz katastra, pa su predlagači morali odustati od toga dijela. Najdulja adresa koja je stala na nove ploče za označavanje lokacija, kako su rekli iz katastra, jest Trg hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata.      

Komentara 4

JO
josip091
13:35 27.01.2016.

Da je nastavak "Pantovčak" ne bi smetala dužina.

BE
Beba
22:41 06.04.2023.

DU, ima, ima.Samo smo djelovali tako da onaj koji nije pripadnik ne zna za nas. Npr. u Novom Zagrebu oformljeni smo odmah nakon "Balvan day-a", 17. kolovoza 1990. Naravno, okupili smo se ranije, (odmah nakon izbora), jer je i budalii bilo jasno da nas iz tamnice naroda neće pustiti bez borbe. No, prvo oružje smo dobili 17. VIII. Nismo se reklamirali jer je službeno sve to još bila Jugoslavija, nego smo djelovali prema zapovijedima iz vrha države, ali što neupadljivije.

DU
Deleted user
12:05 29.01.2016.

dobrovoljna oružana skupina... i toga ima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije