Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koga vodite na put?

Sjajne vijesti za putnike! Karte za Istanbul po cijeni od 40$, Zagreb dobio novog avioprijevoznika

Foto: MZLZ
1/27
18.01.2024.
u 19:02

Prvi je to put da ova turska kompanija dolazi na hrvatsko tržište, no ovo im posebno značajno proširenje jer je Hrvatska okrugla 50 država u koju ovaj prijevoznik leti. Nova linija prometovat će dva puta tjedno: četvrtkom i nedjeljom.

Svečano je bilo u zagrebačkoj zračnoj luci koja se od danas može pohvaliti novom linijom, koja će se, bez sumnje svidjeti brojnim putnicima jer donosi nikad povoljnije karte za jednu od omiljenih destinacija! Turski niskotarifni prijevoznik Pegasus pokrenuo je liniju Zagreb - Istanbul.

Prvi je to put da ova turska kompanija dolazi na hrvatsko tržište, no ovo im posebno značajno proširenje jer je Hrvatska okrugla 50 država u koju ovaj prijevoznik leti. Nova linija prometovat će dva puta tjedno: četvrtkom i nedjeljom.  Polazak zrakoplova iz Istanbula Sabiha Gökçen je četvrtkom u 15:05 sati i nedjeljom u 11:35 sati (po lokalnom vremenu), a iz Zagreba za Istanbul Sabiha Gökçen, zrakoplovi polijeću četvrtkom u 16:55 sati te nedjeljom u 12:45 sati.

VIDEO

Poseban let Pegasusovog Airbusa A320 stigao je danas oko 15 sati u zračnu luku, a bio je prepun nasmiješenih putnika jer su ih na izlazu gatea 28 dočekala iznenađenja i prigodni pokloni koje su im dodijelili mladi obučeni u narodne nošnje. Bio je to poseban doživljaj koji su brojni zabilježili kamerama mobitela, a kamere su snimile i dolazak zrakoplova kojeg je dočekao i vodeni pozdrav na stajanci aerodroma.

POVEZANI ČLANCI:

– Početak letenja Pegasus Airlinesa označava i bolju povezanost i dostupnost dvaju gradova, Istanbula kao velikog prometnog čvorišta i bogate povijesne i kulturne destinacije i Zagreba koji svojim šarmom, dinamikom te bogatom kulturom i tradicijom ima puno toga za ponuditi posjetiteljima iz Turske i šire. Radujemo se uspješnoj i dugotrajnoj suradnji s Pegasus Airlinesom i nadamo se da će ovo biti jedna od brojnih novih linija – istaknuo je na inauguracijskoj svečanosti u zračnoj luci gostima, Huseyin Bahadir Bedir, predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb.

1/27

Ono što će se posebno svidjeti putnicima jesu posebni popusti na karte pa je tako Pegasus objavio akciju za karte u jednom smjeru po cijeni već od 39.99 dolara. Karte možete kupiti ovdje. Inače, zagrebačka zračna luka bilježi dobre brojke u 2023. Prevezeno je 3.7 milijuna putnika što je najviše u povijesti, a za novu sezonu najavljena su pojačanja voznog reda pa se u 2024. očekuje i do četiri milijuna putnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije