Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Gorica

Šefica SDP-a raspustila ogranak koji ne podržava njezina favorita

vesna fabijancic, picula
Arhivska fotografija
Autori: jl/vlm, vk/vlm
26.04.2010.
u 16:40

Povod raspuštanja ogranka Čička Poljana je prijava Zorana Žica protiv šefa tog ogranka Josipa Gmižića Upravnom odjelu za mjesnu samoupravu.

Predsjednica velikogoričkog SDP-a Vesna Fabijančić Križanić prošli je tjedan raspustila SDP-ov ogranak Čička Poljana, a kao povod je uzela prijavu Zorana Žica protiv šefa tog ogranka Josipa Gmižića Upravnom odjelu za mjesnu samoupravu. Žic se žalio da ga Gmižić ne poziva na sjednice mjesnog odbora kojemu je Gmižić predsjednik.

– Nekoliko godina traju trzavice između njih dvojice, a ne mogu dopustiti da se stvari rješavaju izvan stranke. Neće HDZ odlučivati o našim problemima – objasnila je šefica stranke. Ništa ne bi bilo sporno da dio članstva SDP-a ne smatra da je raspuštanje organizacije prije županijskih unutarstranačkih izbora, 9. svibnja, osobni obračun V. Fabijančić Križanić protiv Žica koji joj je bio protukandidat na SDP-ovim gradskim izborima. Također, Fabijančić Križanić za šefa županijskog SDP-a podržava Mihaela Zmajlovića, dok većina članova ogranka Čička Poljana želi njegova protukandidata, Velikogoričanina Zorana Ostovića. Raspuštanjem ogranka onemogućila je njegovim članovima, njih 39, da glasuju. Raspušteni, sada bivši članovi stranke, ne razumiju zašto je ogranak raspušten baš prije izbora ako su kao službeni razlog navedeni “dugogodišnji loši odnosi među članstvom”. Neki se žale da Fabijančić-Križanić ne podnosi Žica, a riječ je o vrlo aktivnom članu kojega se hvali u poslijeizbornim izvještajima o radu te da zapostavlja dugogodišnje članove SDP-a, dok na vodeće funkcije “gura” nove članove.

Komentara 1

DU
Deleted user
09:23 27.04.2010.

Tipicna komunjarska posla: tko nije za tebe, odmah ga treba likvidirati. Prije su politicki protivnici nestajali u Lepoglavi i na Golom Otoku, danas ih se dezavuira u javnosti i smjenjuje. Vuk dlaku mijenja ali cud nikada!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije