Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stotinu sudionika

Sedma Zelinska biciklijada: Pravi pobjednici trogodišnjaci

biciklijada
Mateja Šobak/VLM
Autor
Mateja Šobak/VLM
24.06.2012.
u 12:48

Svake godine Biciklijada okupi oko stotinjak sudionika, a ove godine ih je bilo točno 110 – rekao je Mario Dukarić.

Sedma po redu Biciklijada u Zelini i danas je oduševila preko stotinu sudionika na trasi duljine 12 kilometara, kao i sve mještane koji su ih na tom putu bodrili.

– Svake godine Biciklijada okupi oko stotinjak sudionika, a ove godine ih je bilo točno 110 – rekao je Mario Dukarić, jedan od osnivača Kluba zelinskih biciklista – SIC koji je i organizator ovog, sad već tradicionalnog, okupljanja vozača na dva kotača, a čiji je primarni cilj upravo ljudima približiti bicikl kao glavno sredstvo vožnje te okupiti zaljubljenike u ovo jednostavno prometalo.

Čitava Biciklijada zamišljena je kao rekreativna vožnja te stoga pobjednika nije bilo, međutim, svaki sudionik dobio je nagradu. – Ni za prijavu nije bilo kotizacija, a ove godine pridružili su nam se i vozači iz Zagreba, Zaboka, Vrbovca, Novog Marofa te čak iz Lekenika – objasnio je Dukarić te dodao kako će, znajući da ima mnogo vozača natjecateljskog duha, biti organizirane brojne igre u tzv. ciljnoj areni na ŠRC-u Bazeni u kojima će upravo taj duh doći do izražaja.

Tako će se biciklisti tokom cijelog dana druženja moći natjecati u najsporijoj vožnji, utrci u vrećama te, svakako najzanimljivijoj, Alki na biciklima. – Nagrade će biti pretplate na biciklističke časopise, razni dodaci za bicikl, knjige o Zelini, zapravo, sve ovisi o dobi vozača – rekao je Dukarić koji je kao prave pobjednike Biciklijade istaknuo trogodišnjake Elija Bošnjaka i Karla Hublina koji su čitavih 12 kilometara hrabro prošli u sjedalicama na biciklima svojih roditelja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije