Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ambiciozni planovi

SDP: Odluka o prodaji Čistoće na referendum

'18.03.2013., Zagreb - Zaposlenicima cistoce koji se brinu za urednost gradskih ulica stalno prijete opasnosti od nesavjesnih vozaca. Photo: Petar Glebov/PIXSELL'
'Petar Glebov/PIXSELL'
04.10.2013.
u 08:17

Sindikati Holdingove podružnice protiv privatizacije te najavljuju opći štrajk

Zagrepčani bi, ako je suditi po ambicioznim planovima oporbenjaka, mogli izaći na referendum i tako dobiti priliku da se izjasne jesu li za ili protiv privatizacije Čistoće.

Marasova ideja

Referendumsko pitanje ideja je ministra i jednog od kandidata za prvog čovjeka zagrebačkog SDP-a, Gordana Marasa, ali ujedno as kojim jurca skupiti što veći broj stranačkih pristaša. Naime, Maras je uoči početka kampanje pozvao svoje protukandidate kao i članove stranke da se na dan unutarstranačkih izbora održi referendum i da se SDP-ovci izjasne jesu li protiv privatizacije Čistoće.

– Želim da se svi članovi stranke izjasne kako bi i građani imali jasnu percepciju. Nakon toga išli bismo sa zahtjevom Skupštini za održavanje referenduma na kojem bi se mogli izjasniti i građani – rekao je Maras. I drugi protukandidati za šefa gradskog SDP-a izjasnili su se da se protive privatizaciji. Iz Holdinga pak tvrde da do nje neće ni doći.

– Jasno da se protivim privatizaciji – poručio je Mirando Mrsić koji je zajedno s Marasom kritizirao SDP-ove zastupnike, time i Davora Bernardića, zbog slabe pobune protiv izdvajanja podružnica nedavno u Skupštini. Bernardić je kazao da je gradski SDP bio jasno protiv privatizacije, ali da kolegama ne zamjera na neinformiranosti jer vjeruje da imaju mnogo posla u svojim ministarstvima.

– Trebali su biti jasniji - mišljenja je Maras, dok Mrsić kaže kako je "Čistoća naša i kako želi da ostane u vlasništvu Grada". Maras najave privatizacije uspoređuje s problemima s kojima su se suočili stanovnici Napulja te oštro napada gradonačelnika.

– Počela je rasprodaja Zagreba i mi se moramo oštrije suprotstaviti politici Milana Bandića – rekao je Maras. Gradonačelnik mogući referendum nije želio komentirati te je poručio da se SDP-ovci bave aktualnim privatizacijama Poštanske banke i Croatia osiguranja.

Već stižu ponude?

Takav stav očekivan je u SDP-u pa je na njega već spreman protunapad.

– Zašto skrivate da u Holding dolaze ljudi s ponudama za Čistoću, ali se prilikom ulaska u zgradu ne upisuju? – odgovorio je Maras na, kako kaže, Bandićeve demagogije. Pokažu li se najave privatizacije točnima, radnici će u štrajk. – Ako dođe do privatizacije, borimo se zajedno – poručili su radnici Čistoće.

>>Tolić u Čistoći smiruje strasti, a radnici zvižde: Nismo mi glupi

>>Darinko Kosor: Privatizacija Čistoće ne dolazi u obzir!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije