Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove nedaće

Sava se izlila i nosila sve pred sobom: 'Nikad u životu nismo doživjeli ovako nešto'

Zagreb: Sava se izlila iz korita i potopila lokaciju Green River Festa
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/7
26.07.2023.
u 14:19

Inventar Green River Festivala nastradao je u sinoćnjem izlijevanju Save, no manifestacija ide dalje u petak kada se očekuje stabilizacija

Otplovilo je sve, no postavit ćemo opet. Spasili smo što se dalo spasiti - govori Ana Rosandić Rosa, organizatorica Green River Festivala koji je sinoć nastradao nakon što se Sava izlila iz korita kod Jadranskog mosta. Srećom, nitko nije nastradao, a najveći dio inventara je spašen. 

–Ostali smo bez plaže i tuševa, otplovili su prema beogradskim splavovima- smije se ona. Šank je preživio izlijevanje, no čim se voda povuče premjestit će ga malo više, na travu kako bi se izbjegla svaka mogućnost da ćudljiva rijeka poremeti dobru zabavu na Savi.

–Nastradala je i bina, razglas, dio robe je također otplovio pa će se savski ribiči razveseliti kad ulove Somersby ili gajbu pive- dodaje ona kroz smijeh. Program festivala nastavlja se u petak kada se očekuje stabilizacija vremena. 

–U raščišćavanju nam pomaže i susjed, veslač sa Save. On je rekao da nikad u životu nije doživio da se Sava izlila u ovo doba godine, a živi uz rijeku već 60 godina. No, nema veze, znamo plivati, ne damo se, a program ide dalje- poručuje Rosa. 

Zbog obilnih padalina vodostaj Save bio je u porastu, no sada se smanjuje pa je a u 15 sati bio na 128 centimetara. 

 

Komentara 25

Avatar Stradun
Stradun
15:14 26.07.2023.

Pitam organizatoricu i ostale uključene: Zašto se to događanje pored Zelenog željezničkog mosta ne zove po domaći Festival zelene rijeke no Green river festival? Stide li se našeg jezika? Misle li kako je engleski bolji jezik od hrvatskog? Jesu lii snobovi? Hvala na odgovorima. Bilježim se sa štovanjem.

Avatar Burviles
Burviles
16:16 26.07.2023.

kad je Bandić organiziral Ljeto na Savi,ovi ležećiaktivisti Možemo su svim silama bili protiv,sad kad oni to vode je In !!!

TE
TexWiller
14:57 26.07.2023.

Kaj veli Tomica za ovo zagađenje Save s gajbama, bocama i tko zna čime? I kad će im Grad Zagreb nadoknaditi štetu + dodatak za pretrpljene duševne boli?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije