Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GUP

Samoborci će sami odlučiti hoće li se izgraditi igralište ili zgrada

Samobor
ARHIVA VL
16.11.2010.
u 12:58

Gradonačelnik K. Beljak od stanara Korvinove zatražio mišljenje o prenamjeni zemljišta

– Sastanak s građanima sazvan je jer postoji želja vlasnika parcela da se livada stavi u stambenu zonu, što je moguće prema GUP-u iz 2006. Međutim, mi želimo uključiti građane u raspravu i omogućiti im da sami odluče što žele na toj livadi – rekao je sinoć Krešo Beljak, gradonačelnik Samobora.

Zemljište omeđeno Korvinovom, Svetonedeljskom i Ulicom grada Wirgesa prije nekoliko je godina vraćeno vlasnicima, a oni, naravno, žele postići što bolju cijenu za svoje parcele.

Od livade do zgrade

– Posljednjih 30 godina to je bila livada zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa, a prije nekoliko godina zemljište je vraćeno vlasnicima. Mislim da ih ima četvero – objasnio je Beljak.

Kako ne bi nastali nesporazumi u vezi s namjenom zemljišta, Beljak, kao predlagač izmjena GUP-a, zatražio je mišljenje stanara obližnjih zgrada koji strahuju da će izgradnja susjedne parcele negativno utjecati na cijenu njihovih stanova.

– Meni je apsolutno svejedno što će biti na tom zemljištu. Nama je jedini interes da građani dobiju ono što žele – zaključio je gradonačelnik.

– Želimo zadržati zelenu površinu i spriječiti gradnju. Po našem mišljenju, ta bi se parcela mogla iskoristiti za dječje igralište ili izgradnju parkirališta – poručio je predstavnik stanara Korvinove.

– Važno je jedino da se parcela kvalitetno iskoristi – dodao je Marinko Jerčinović, također stanar Korvinove.

Igralište za djecu

– Predložio sam da se izgradi park koji bi i zimi i ljeti služio za rekreaciju, ponajprije djece, a projekt ne bi bio skup. Brdašce bi se gradilo od zemlje koja ostane na gradilištima kao višak – elaborirao je Jerčinović svoju ideju.

U prilog Jerčinovićevim zahtjevima jesu i razmišljanja gradonačelnika Beljaka koji želi smanjiti intenzitet gradnje jer, kaže, “u gradu Samoboru premalo je vrtića i škola da bi se dodatno izgradio prostor”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije