Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ana-Maria Kezerić

Tek kada se tragedija dogodi, postaje jasno koliko je važno držati 
se pravila

Nesreća u Samoboru
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/6
22.11.2017.
u 08:16

Na području Zagrebačke županije prošle godine zbog vožnje u pijanom stanju poginulo je 28 ljudi

Da je dovoljan tek trenutak nepažnje ili nepromišljenosti da se dogodi nesreća, podsjetnik je tragedija u Samoboru u kojoj je prije nekoliko dana smrtno stradao šestogodišnji dječačić.

Osim njegove obitelji koja je zavijena u crno i koja se vjerojatno nikada neće potpuno oporaviti od takvog gubitka, u teškom je psihičkom stanju i 73-godišnja vozačica koja je uzrokovala nesreću. Vozila je prebrzo i nije se uspjela na vrijeme zaustaviti na obilježenom pješačkom prijevozu. Vrijeme se, na žalost, ne može vratiti, ali na svima je nama, kao pojedincima, ali i društvu, da učinimo sve što je u našoj moći da takve tragedije spriječimo i smanjimo na najmanju moguću mjeru. Koliko god to građani nevoljko dočekivali, potrebno je više policijskih patrola na ulicama koje kontroliraju brzinu i vožnju pod utjecajem alkohola. Potrebno je to jer očito na razini društva kao da sami ne možemo pronaći dovoljnu “motivaciju” da se pridržavamo prometnih pravila. Jer kako drugačije protumačiti činjenicu da je vožnja pod utjecajem alkohola prošle godine na području Policijske uprave zagrebačke odnijela 28 života, a prebrza vožnja još 25. Naravno, uz to bi trebala ići i bolja infrastruktura, preglednost raskrižja koja su označena kao “crne točke”, sigurnije ceste... 


Nesreća u Samoboru
1/16

Na institucijama je odgovornost da se pobrinu za taj dio priče, ali na nama je da postanemo odgovorni sudionici u prometu. Ne “kvači” ta sintagma samo vozače automobila već i bicikliste i pješake. I oni bi trebali biti pažljiviji, ne “iskakati” na cestu i ne tipkati po mobitelu dok prelaze preko pješačkih prijelaza. Vremešni sugrađani trebali bi prestati glumiti kamikaze i na velikim prometnicama sa štakama u rukama pokušavati izvan pješačkog prijelaza prelaziti cestu. Vozači bi, pak, prije nego pijani sjednu za volan ili stisnu papučicu gasa malo previše, osobito noću, trebali promisliti o tome da njihova sebičnost i neodgovornost može ostaviti trajne i nepopravljive posljedice.

Ključne riječi

Komentara 7

MK
marko.kosmicki
10:54 22.11.2017.

sad će još i pješaci biti krivi kaj idu preko pješačkog prijelaza

DU
Deleted user
18:20 22.11.2017.

Točno je; policajce više ne možete vidjeti, osim kada u kombiju nekamo prolaze. Kvartovski policajci; to je popuz Yetija -priča se da ih ima. I naravno, pijanci će ubijati pješake dok pravosuđe za mrtve ljude bude dijelilo opomene, kaj ne?

MA
Marvin
16:22 23.11.2017.

zea Ima jedan problem kod nas , policajac kad kazni pola kazne naplati ali sebi u djep .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije