Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADONICE U MGZ-U

Sami izradite broš, fibulu i ukrase za kosu prema starinama iz 1. st. pr. Kr.

MGZ
03.02.2022.
u 15:11

Radionice su namijenjene svim uzrastima, vodit će ih arheologinja i kustosica Emina Paćalat, a traju po sat i pol.

Može se nositi kao broš za odjeću, ali i ukras za kosu. A svojim ga rukama pak može se napraviti u Muzeju grada Zagreba gdje se tijekom veljače održavaju radionice izrade tih sekoracija prema arheološkim iskopinama iz 1. st. pr. Kr.

- Zagreb i njegovu okolicu često se ne percipira kao područje bogate arheološke baštine. Međutim, zahvaljujući radu arheologa, brojni pronađeni predmeti pričaju priču o toj gotovo izgubljenoj prošlosti Zagreba. Izložba MALI PREDMETI – VELIKE PRIČE, prva iz ciklusa “Zagreb in spe” pomoću šest odabranih predmeta nastoji nam približiti arheološku prošlost Zagreba. Predmeti su odabrani zbog slojevitosti koju u sebi nose i potencijala da ožive priču o prostoru i vremenu i ljudima u vrlo dalekoj prošlosti Zagreba - poručuju iz MGZ-a.

Jedna od odabranih šest predmeta na izložbi je i brončana fibula iz 1. st. pr. Kr. Fibule su služile kako bi se pričvrstila odjeća. Često su bile jedini ukrasni predmet koji je osoba posjedovala te je svaka fibula posebna na svoj način. Koristeći se primjerima iz prošlosti, na radionicama će se, dakle, izrađivati unikatne ukrasne predmete od žice koji će polaznici moći nositi kao broš ili ukras za kosu. Radionice su namijenjene svim uzrastima, vodit će ih arheologinja i kustosica Emina Paćalat, a traju po sat i pol.

12. veljače, od 10 sati

19. veljače, od 10 i od 12.30

5. ožujka, od 10

12. ožujka, od 10 i od 12.30 sati

19. ožujka, od 10 sati

26. ožujka, od 10 sati

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije