Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvak Hrvatske

Roditelji i bake više od mene plaše se mojih akrobacija

tino stojak (1)
Foto: Privatni album
1/4
02.07.2013.
u 14:40

- Plešem break dance i bavim se in line rolanjem. To je sport u kojem se skače na rolama - istaknuo je Tino.

I dok se u Zagrebu ponovno spremaju velike vrućine, Tino Stojak (13 godina) uživa na francuskom glečeru Les Deux Alpes, na nadmorskoj visini 3600 metara. Ne, nije otišao da se zabavi već na ljetne treninge, u trajanju od tri tjedna. Ovaj mladi zagrebački dječak bavi se snowboardom. Na ovogodišnjem prvenstvu Hrvatske koje je održano 10. ožujka u austrijskom Hinterglemu osvojio je prva mjesta u disciplinama Big Air za juniore i seniore, te treće mjesto u disciplini BoardCross. 

- Drugo mjesto u seniorskoj konkurenciji osvojio je dečko koji je od mene stariji 24 godine - rekao je Tino. 

Na temelju ovih sjajnih rezultata proglašen je za najboljeg hrvatskog juniora. Od ove godine priključen je hrvatskoj reprezentaciji, a od strane Hrvatskog olimpijskog odbora kategoriziran je kao vrhunski sportaš treće kategorije. I to sve sa samo 13 godina. I tko onda kaže da Hrvatska uskoro neće imati potencijalngo osvajača medalje u ovom sportu na zimskim olimpijskim igrama za pet godina. No, nije snowborad jedini sport koji ga zanima. 

- Plešem break dance i bavim se in line rolanjem. To je sport u kojem se skače na rolama - istaknuo je Tino. 

Za razliku od ostalih dječaka koji se uglavnom bave nogometom, košarkom ili rukometom, Tino je odabrao dosta opasne sportove gdje je mogućnost ozlijede kao dobar dan. 

- Ne bojim se akrobacija, ni na snijegu, ni na betonu. Više je strah mog tatu Veseljka. Znate, roditelji su uvijek više u strahu od nas djece - rekao je Tino. 

Na snijegu je od pete godine.

- Roditelji su svake godine išli na skijanje, no mene skije nisu previše zanimale. Odmah mi se dopala daska i od tada se ne odvajam od nje - istaknuo je Tino. 

Snowboarding nije nimalo jeftin sport. Glavni sponzor su mu roditelji.

- Izračunali smo da nas bavljenje ovim sportom košta 15 eura po danu. A Tino je na snijegu sto dana godišnje. U tu cijenu ne ulazi oprema ni daska. A morao bi imati najmannje dvije. Za sada ima samo jednu. Inače, kvalitetna daska košta oko 3000 kuna - rekao je tata Veseljko. 

S obzirom na česte izostanke mora da je odličan učenik kada ga profesori puštaju na natjecanja i treninge.

- Istina, sa odličnom uspjehom završio je šest razred. Ide u osnovnu školu Špansko-Oranice gdje mu ravnatelj zaista izlazi u susret - rekao je Veseljko

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije