Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O vrtićima

Roditelji dižu ustavnu tužbu, a Bandić kaže: Neću odustati!

'07.04.2011., Zagreb - Gradonacelnik Milan Bandic  prosetao je s djecom iz djecjeg vrtica Suncana po Bundeku te im organizirao hot dog i sokove za rucak.PRI KORISTENJU FOTOGRAFIJE ZASTITITI IDENTITET
'Jurica Galoic/PIXSELL'
14.04.2011.
u 16:45

Iz Udruge Vrtić za sve tuže Grad Zagreb zbog dohodovnog cenzusa koji smatraju nepravednim

Gradonačelnik Milan Bandić neće odustati od novog načina plaćanja vrtića. Kategorije prema kojima će roditelji plaćati vrtić ovisno o primanjima drži najboljim prijedlogom koji "korespondira s vremenom".

Kredit znači dobru plaću

– Rekla je moja baba Kata, a bila je pametna žena, "sačuvaj me Bože naknadne pameti". Nema naknadne pameti ni pod cijenu izbora – poručio je Bandić bivšim kolegama iz SDP-a koji najavljuju da će donijeti novu odluku kojom će cijene vrtića vratiti na staro. – Kažu da sam ih prisilio na ovu odluku jer da nisu pristali, bili bi izbori. Nismo mi tu zbog fotelja i izbora nego zbog građana – kazao je Bandić.

Nezadovoljstvo roditelja koji će morati više izdvajati za vrtić objasnio je činjenicom da "uvijek ima nezadovoljnih, ali tko razmišlja o onima koji nemaju" osim njega koji je socijaldemokrat. – Izvlačite pincetom primjere anonimnih ljudi. Kažu da imaju kredite. Imam ga i ja. Ali onaj tko je digao kredit ima i dobru plaću jer morate imat tri puta veću plaću od rate kredita. Ako je rata 4000, onda je plaća 12000 kuna – zaključio je gradonačelnik. Zbog dezinformacija u javnosti idući će tjedan objaviti oglas sa svim informacijama o upisu djece u vrtić.

– Nikad ne prenesete točno moje riječi. Zašto ne napišete da će se 85 posto, odnosno 200.000 od ukupno 240.000 umirovljenika voziti besplatno – kritizirao je Bandić podsjećajući da nijedna velika odluka nije lako prošla. – Kada sam uveo besplatne udžbenike za sve, prigovarali su što će ih besplatno dobiti i Todorićeva djeca. A sada žele da svima bude isto – zaključio je.

A kako ni gradonačelnik ne odustaje od svoga prijedloga novih cijena za vrtić, tako od mišljenja da je taj prijedlog manjkav i netočan ne odustaju ni roditelji iz Udruge Vrtić za sve. Dapače, najavili su podizanje ustavne tužbe protiv Grada Zagreba. – Tim odvjetnika već mjesecima priprema tužbu i nju ćemo sigurno podići – rekla je Petra Razić Rogić ne želeći otkriti detalje tužbe kao ni po kojim će je osnovama podnijeti.

Koji cenzus?

– Cilj tužbe bit će pobijanje dohodovnog cenzusa koji je nepravedan. Možemo razumjeti da se umjesto toga uvede imovinski cenzus, ali i to samo onda kada u potpunosti zaživi OIB – kaže Razić Rogić. U udruzi Vrtić za sve ljutiti su i zato što se uz naplaćivanje vrtića, kako kažu, dosad govorilo samo o dohodovnom cenzusu kao ključnom kriteriju, a u dokumentu koji roditelji dobivaju u vrtićima spominje se još i prihodovni cenzus.

Komentara 65

BL
bellator luminis
20:55 14.04.2011.

Razočarani evo dat ću ti plus iako sam zagrepčanin,samo nemoj frende tako u množini oštro po nama.Većina smo dobronamjerni,iako ima i onih koji ne shvaćaju bit problema.

OB
-obrisani-
21:09 14.04.2011.

@dlovrici naravno da se to ne odnosi na sve zagrebčane , odnosi se na onaj dio pohlepnog šljama koji živi od tuđeg rada i znanja , koji otimaju od ljudi koji rade za 4-5 000 kn

ME
metla
09:00 17.04.2011.

Pa kak to da on ni u buksi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije