Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAN CRVENIH PANDI U ZOO-U

Rođeni purger Zvonko čeka Njemicu Maju

Crveni panda (Ailurus fulgens)
ZG ZOO
08.11.2014.
u 14:00

U Zoološkom vrtu nadaju se kako će se životinje složiti jer ih u prirodi ima tek nešto više od 10.000, pa je svako potomstvo dobrodošlo

U prirodi je tek oko 10.000 crvenih pandi, pa je ljubav među njima nešto čemu se ne nadaju samo one same, već i svi ljubitelji životinja, ali i Zoološki vrtovi diljem svijeta, koji željno očekuju mlade pandice.

Jedini od svoje vrste

A dvogodišnji Zvonko, crvena panda u zagrebačkom ZOO-u dane provodi u iščekivanju svoje Maje, pande iz Dortmunda, koja bi mu se ovih dana trebala pridružiti u Zagrebu. Rođeni Zagrepčanin Zvonko, kažu iz Zoološkog vrta, najviše se voli odmarati i jesti, a sad se nadaju da će svu svoju pažnju usmjeriti ka Maji.

–Ne znamo još kako će se složiti jer, kao i kod ljudi, sve je moguće. Međutim, nadamo se vezi kao što je bila ona Zvonkovih roditelja koji su u Zagrebu na svijet donijeli čak četiri legla - rekao je Tomislav Krizmanić, edukator u Zoološkom vrtu. Upravo mladi Zvonko iz posljednjeg je legla svojih roditelja, a u Zagrebu je ostao kao jedini predstavnik svoje vrste.

"Crvena fotografija"

–Braća su mu u zoološkim vrtovima Europe, a kako su mu roditelji uginuli, ostao je kod nas. Jedino što mu sad nedostaje jest družica - objasnio je Krizmanić te dodao kako će se sutra u ZOO-u obilježiti Dan crvenih pandi.

Od 10 do 15 sati, pod nazivom "Zacrvenite se za crvene pande", odvijat će se niz događaja, a iz Vrta posjetitelje pozivaju da u ZOO dođu obučeni u crveno.

–U 12 sati pred nastambom pande snimit će se i "crvena fotografija", a pripremili smo i brojne radionice za djecu - rekao je Krizmanić te dodao kako će se najmlađi moći upoznati sa životom pandi u prirodi, sudjelovati u likovnoj radionici, ali i dobiti pokoji recept od bambusa kako bi što bolje naučili o prehrani tih divljih životinja. Ulaznica na Dan crvenih pandi redovna je ulaznica za Zoološki vrt koja stoji 30 kuna za odrasle, dok je za djecu 20 kuna.

>>Zoološki vrt povukao pet milijuna eura iz fondova EU, a od novca će se povezati s otokom na Prvom maksimirskom jezeru

Komentara 2

IM
Imbrica
16:24 16.11.2014.

a Zvonkec, kaj da ti velim.... Sretna ti Prva Maja !!!! :-) Budite sretni i veseli (koliko je to moguće u kavezu :-( ...) i napravite cijeli čopor (krdo? jato? ...) prekrasnih malih pandića....

MH
mrtav-hladan
16:54 09.11.2014.

Neka se odma primi posla ...!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije