Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nesretan slučaj'

Rektor mirogojske crkve stao u obranu radnika koji su srušili križ: 'Nije to bio teroristički čin'

Zagreb: Središnji križ na Mirogoju oštećen je tijekom sanacije te je uklonjen
Foto: Boris Scitar/PIXSELL
1/5
30.08.2023.
u 11:14

Preč. Mikšić očekuje da će križ ponovno biti na starome mjestu za blagdan Svih Svetih

Rušenje križa nije bio nikakav teroristički, barbarski ili pak ideološki čin, ustvrdio je Rektor crkve Krista Kralja na Mirogoju, preč Vlado Mikšić. Referirao se na jučerašnju nezgodu prilikom koje je na Mirogoju, tijekom radova obnove, oštećen središnji križ.  

-Radi se o jednoj najobičnijoj slučajnosti, nesretnom slučaju. Žalim što se to dogodilo, ali sam uvjeren da će križ vrlo brzo biti restauriran i postaviti na svoje mjesto gdje stoji gotovo (jedno) stoljeće”, rekao je za Informativnu katoličku agenciju preč. Mikšić.

Dodao je kao se sve odvilo tijekom čišćenja stabala i odvoza, a jedan je kamion n kamion dotaknuo centralni križ, koji je već bio predviđen za sanaciju jer je stradao u potresu.  

-Mi smo ga privremeno učvrstili, ali jednostavno je pao- objasnio je rektor pa dodao kako je već napravljen očevid, a prostor oko križa opasan je ogradom kako bi se spriječilo da se ponovno nešto ne dogodi. Križ je, govori on,odvezen na restauraciju, a do svetkovine Svih Svetih bi trebao biti vraćen ili će se, ukoliko restauracija potraje, koristiti njegova replika. 

>>VEZANI ČLANCI: 

Kako su jučer izvijestili iz 24sata, svjedoci su vidjeli kombi koji je  išao u rikverc punim gasom i pogodio je križ koji je pao. Dogodilo se to jučer ujutro, negdje oko 9 sati. 

>>GALERIJA: 

Zagreb: Središnji križ na Mirogoju oštećen je tijekom sanacije te je uklonjen
1/5

Komentara 7

MT
mačak tom
12:37 30.08.2023.

Možemovci sretni. Do Sesveta.

PN
premda_nije
11:58 30.08.2023.

Pokažite snimku kamera

MI
Misko12
14:07 30.08.2023.

Ja sam katolik vjernika, ali dosta mi je i nekih svećenika, a naročito glavnih sa kaptola. Nek mi nekako objasne kako idu u dogovore i dilove sa strankom možemo koja je recimo na Slavici radila demonstracije zbog gradnje crkve. Sada Kaptol ide sa istima u dil oko stadiona. Pa ja nikad ne bi išao da sam na mjestu biskupa ili nekog drugog sa njima u nikakve razgovore. Tako i sa križem da je nastradala petokraka kakva bi to bila galama. Ali kakvo je to groblje bez križa pitam ja tog svečenika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije