Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neizvjesnost

Radnicima Čistoće prekipjelo i traže stalno zaposlenje

15.01.2014., Zagreb - Djelatnici Cistoce ciste nakon uklanjanja poda velikog satora na Trgu bana Jelacica. Photo: Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/2
07.02.2015.
u 12:30

Reakcija zbog aneksa ugovora voditeljima podružnica. 
Njih 180, zaposlenih preko agencije, ne zna hoće li im produljiti ugovore

Sto osamdeset radnika, od kojih dio već šestu godinu zaredom, preko agencije za privremeno zapošljavanje, obavlja poslove za Čistoću, mogli bi napokon riješiti svoj radni status. Rezultat je to njihova oštrog reagiranja prema trenutačnoj upravi Holdinga na čelu s Danielom Franić koja je, podsjetimo, voditelje svih podružnica na Badnjak "nagradila" aneksom ugovora, o čemu je Večernji list prvi pisao, garantirajući im tako radno mjesto unutar Holdinga u slučaju njihove smjene.

Budući da su iz uprave potpisane anekse sa šefovima podružnica opravdali kao "nagradu i osiguravanje istih radnih prava", gurajući u prvi plan argument kako su voditelji Holdingovih podružnica dugogodišnji djelatnici pa takve uvjete zaslužuju, pod istim su argumentima i radnici Čistoće krenuli u borbu za svoja prava. Sastanak s upravom održali su sredinom tjedna, a kako neslužbeno doznajemo, svoje zahtjeve tijekom sljedećeg tjedna moraju pismeno dostaviti upravi kako bi se donijela konačna odluka.

Naime, 28. veljače radnicima zaposlenim preko agencije istječu ugovori, a do tada oni žele rješenje – ugovore o radu potpisane s Čistoćom s obzirom na to da je upravo za tim djelatnicima stalna, a ne privremena niti povremena potreba.

– Nisu li radnici koji rade već šest godina u Čistoći kao agencijski u nepovoljnom položaju budući da do posljednjeg trenutka ne znaju hoće li im ugovori biti produljeni ili ne – stoji među ostalim u pismu koje potpisuje Mirjana Kaltak, predsjednica Sindikata, a koji je poslan i voditeljici Čistoće Gordani Krajini, Danieli Franić i dogradonačelnici Sandri Švaljek.

I dok od njih službenog komentara nema, u Sindikatu kažu da je zbog nedostatka zaposlenih nagomilano slobodnih dana.

– Tijekom 2014. samo u sektoru operative akumulirano je 22.650 neiskorištenih slobodnih dana, ali i godišnjih odmora – poručila je Kaltak.

>> EKSKLUZIVNO Pogledajte ugovor kojim su si šefovi u Holdingu osigurali stalni posao

Komentara 8

TR
Trnjanec
13:34 07.02.2015.

Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim radnicima Čistoće, koji su jedan od stupova društva, a toliko zapostavljeni i bačeni na marginu. Bez ovih ljudi, koji čiste grad i odvoze smeće po svim vremenskim uvjetima, bili bismo u srednjem vijeku.

NE
nesanica
22:03 07.02.2015.

kolike novce netko zarađuje iz fotelje na tuđoj muci , zanima me tko je vlasnik te firme

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
16:08 07.02.2015.

A kad će preko robovlasničkih agencija upošljavati direktore i ostale rodje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije