Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snimanje terena

Rade kartu cesta i nogostupa da znaju gdje i što popravljati

asfaltiranje cesta
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/2
10.12.2014.
u 08:00

Ulice će se prvo snimiti u Utrini, Travnom i Dugavama i u kartu će se unositi svi podaci odmah nakon zahvata na cesti

Gradska uprava kreće u pilot-projekt izrade karte svih ulica u Zagrebu s detaljnim informacijama o stanju i kvaliteti kolnika, nogostupa, biciklističkih staza i parkirališta, koja će zatim biti temelj sustava za upravljanje i gospodarenje cestama kako bi se lakše moglo planirati potrebne intervencije.

Za početak će se izraditi takva karta za ceste u Utrini, Travnom i Dugavama, a u bazu podataka unositi će se i informacije o postavljenim zaštitnim ogradama, prometnim znakovima, ležećim policajcima, stupićima i drugoj signalizaciji.

– Trenutačno stanje evidencije karakteristika gradskih prometnica nije zadovoljavajuće. Nemamo evidenciju o tehničkim elementima kolnika, stanju prometnica, promjenama te ostaloj opremi – istaknuli su u Uredu za izgradnju. Dodali su da je zbog nedostatka podataka teško planirati radove na održavanju cesta pa se sporije otklanjaju nedostaci zbog kojih može doći i do prometnih nesreća.

Trenutačno stanje evidencije nije zadovoljavajuće. Nemamopodatke o tehničkim elementima kolnika, stanju prometnica, promjenama te ostaloj opremi

Ured za prostorno uređenje

U izrađenu kartu ulica koje će biti snimljene i kamerom unosit će se podaci odmah po intervenciji kako bi planeri u Uredu za prostorno uređenje i Zagrebačkim cestama imali uvijek najnovije podatke o stanju prometnica. Na samoj karti moći će se svakodnevno pratiti i podaci o budžetu i utrošenom novcu za održavanje cesta na razini grada ili svake četvrti zasebno. 

Zavirite s nama u 'pametnu sobu' koja čuva sve gradske tajne

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije