Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milan Bandić u Budencu

Računi za odvoz otpada od idućeg mjeseca bit će manji

Budenec
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/4
18.07.2016.
u 17:00

U općini Budenec odvoz miješanog komunalnog otpada bit će jednom tjednom, umjesto dosadašnja dva puta, ali i računi će zato biti osjetno manji, čak 50%.

Promjena rasporeda usluge odvoza miješanog komunalnog otpada počinje od 1. kolovoza, a danas ga je gradonačelnik Milan Bandić predstavio u Budencu. U naselju nedaleko od Sesveta otpad će se odvoziti jednom tjedno, umjesto dosadašnja dva puta. Zbog toga će i računi koje dobivaju biti 50% manji. Novim modelom zadovoljan je predsjednik Mjesnog odbora Budenec Slavko Šarec.

–Nema potrebe za odvozom otpada dva puta tjedno jer su tada poluprazne kante. Jednom tjedno je više nego dovoljno, a mislim kako će sve najviše razveseliti manji računi– objasnio je Slavko Šarec. Gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako ovakvom promjenom nastoje i potaknuti građane da razvrstavaju otpad. Krajem rujna trebali bi se vidjeti vjerodostojni podaci jer je većina građana u ljetnim mjesecima izvan Zagreba pa je tada i manje otpada. Voditeljica podružnice Čistoća Marina Lovrečki poziva građane da se obrate na broj telefona 01/6146 400, ukoliko u njihovom naselju postoji potreba za odvozom otpada više puta nego što je predviđeno.

–Svaka povratna informacija dobro dođe kako bi sve što bolje funkcioniralo. Ove godine dobili smo više od 500 zahtjeva za zelene otoke, a 2200 bi ih se trebalo napraviti– otkrila je planove Lovrečki, ističući kako građani ne mogu očekivati da će moći razvrstavati otpad na kućnom pragu, već da za to postoje zeleni otoci.

Tomo Puzak iz Budenca sada odvoz otpada plaća 148 kuna mjesečno. Kaže kako je prije plaćao i više, a novom padu cijena se veseli. –Nikada mi nije puna kanta za smeće pa mislim da će jednom tjedno biti dovoljno da se odvozi. Možda će biti problem većim obiteljima, ali onda mogu tražiti veće kante. A i ljudi na selu se snađu pa često i zapale karton ili papir i tako imaju manje otpada– bez zamjerki je Tomo Puzak. Njegova susjeda Milica pak mjesečno plaća oko 200 kuna za odvoz otpada. Smatra kako je cijena previsoka i da usluga toliko ne vrijedi. – Cijena ovisi o veličini kuće, ali mislim da mi nemamo toliko baš otpada jer nam sve stane u jednu vreću, kantu niti nemamo– rekla je stanovnica Budenca.

Komentara 12

DO
domicic
09:01 19.07.2016.

Ako tri odvoza tjedno sada koštaju npr. 90 kn, a ubuduće dva odvoza tjedno koštaju 60 kn, objasnite gdje je ušteda ako 1 odvoz i dalje košta 30 kn?! Pa auto ne troši manje jer natočim samo pola rezervoara!!! Ovce!!!

HR
Hrabraja
00:44 19.07.2016.

Dobra ideja, od sada cu trositi manje za hranu jer uopce necu jesti

Avatar Hazl113
Hazl113
10:27 19.07.2016.

Zašto nitko od novinara ne pita Bandića i Čistoću zašto se ne može odvojiti kontejneri za stanare. Naš kontejner za jedan sat napuni trgovina i picerija. Tako mi stanari plaćamo njihov otpad. Zašto novinari ne pitaju Bandića nešto o tome. Mislim da ne moram napisati što se sve nađe u kontejneru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije