Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
limenke

Računi za grijanje čak 60 
posto manji s novim pročeljem

remka
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/6
19.02.2013.
u 11:49

Prva limenka za obnovu novcem iz fondova EU napokon je odabrana, u tijeku je izrada studije

Sada je u stanovima propuh, toplina izlazi, a nakon obnove režije će se, prema izračunima, stanarima smanjiti 60 posto, kazao je Mladen Plazibat, predsjednik udruge Remka, koja je pokrenula inicijativu za rekonstrukciju tzv. limenki, a sada je konačno odabrana prva zgrada kao pilot-projekt.

– Ona je u najlošijem stanju – objasnio je Plazibat zašto je baš zgrada na broju 21 odabrana te dodaje da je u tijeku izrada studije izvedljivosti koju će platiti Ured za energetiku, a uz novo pročelje, na krov će postaviti fotonaponske ćelije.

– Studijom će se ujedno istražiti i što je sve potrebno da bi aplicirali za pretpristupne fondove EU, a izrađuje je Arhitektonski fakultet – rekao je Plazibat.

Dosad je problem oko pročelja bila nesloga stanara, koji su sami trebali platiti obnovu iz pričuve, no ako dobiju nepovratni novac od Europske unije, stanari će tek morati dati pristanak, a neće morati ništa platiti.

>>\'Limenke\' obnoviti prije ulaska u EU

Komentara 6

Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:46 19.02.2013.

Super je sve zamišljeno, inače izolacija manjih zgrada je 200 kuna po kvadratu, a većih više jer se visoke zgrade ne izoliraju stiroporom već kamenom vunom (rockwool), u oba slučaja se radi o milijunskom iznosu, što malo koja pričuva može pokriti, a ako dobiju od EU novce, onda moraju dati i cijeloj državi za istu stvar. Blago nama.

KS
krivi_sport
15:06 19.02.2013.

ovlašteni vještak porezne uprave je limenku na Borongaju procijenio kao "srednja gradnja", jer ima fasadu i ožbukana je(?!?!), pa je ruinirani stan odokativno procijenio na 10.000 KN/m2. Haloooo?!?!?!? Toliko je tamo novogradnnja.

VI
Vito
09:00 20.02.2013.

Računi za grijanje čak 60 
posto manji s novim pročeljem Računi za grijanje manji i kad samnjite temperaturu grijanja za jedan stupanj celzijusov

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije