Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnova

Putem interneta traži se novi izgled bloka Badel

badel
Antonio Bronić/PIXSELL
Autori: dik/VLM, irl/VLM
21.12.2011.
u 10:30

Preuređenje Badelova kompleksa treći je projekt revitalizacije blokova nakon Ban centra i Cvjetnog

Budući izgled bloka Badel, na prostoru između Vlaške, Kvatrića, Martićeve i Derenčinove, potražit će se javnim natječajem koji će u cijelosti biti proveden na – internetu. Objavili su to iz Društva arhitekata Zagreb koje će uz Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj grada sutra i predstaviti natječaj za konačno arhitektonsko rješenje vrijednog bloka.

– U konačnici cilj natječaja je da prostor bloka postane novi čimbenik identiteta ovog dijela grada i središte odvijanja najznačajnijih poslovnih, turističko-ugostiteljskih i kulturno-umjetničkih događanja, ali i mjesto za kvalitetan život njegovih današnjih i budućih stanovnika – objasnili su.

Natječaj za Badel bit će prvi hrvatsko-urbanistički natječaj koji je proveden u potpunosti putem interneta, a vrijednost mu se procjenjuje na 1,3 milijuna.

– Takvim načinom provedbe povećava se transparentnost, privlači se šira publika i potiče sudjelovanje inozemnih timova – poručuju iz DAZ-a.

Zbog dugogodišnjeg gradskog nemara nedavno se na tom vrijednom spomeniku industrijske baštine, na kojemu su prvi put korištene posebne, moderne konstrukcije, urušio i krov. Zasad Grad prostore unutar Badela iznajmljuje privatnim korisnicima, a popis mogućnosti gradnje na tom dijelu doista je širok; javna, stambena, trgovačka i poslovna namjena, a nema ograničenja visine zgrada. Preuređenje Badelova kompleksa treći je, nakon Ban centra i Cvjetnog, projekt revitalizacije blokova za koje je potrebno izraditi detaljan plan.

Komentara 3

LI
liliZG
11:03 21.12.2011.

da zato je trebalo uništiti firmu koja proizvodi alkohol, dajte mi objasnite kako može propasti firma koja proizvodi alkoholna pića u zemlji navodno, punoj alkoholičara gdje i djeca piju s odobrenjem roditelja!?.......................trebalo se dočepati vrhunske lokacije za gradnju, pretpostavljem novii Horvatinčićev projekt......

VI
Vito
07:50 22.12.2011.

Raspisuje se natječaj za revitalizaciju industrijske baštine Putem interneta traži se novi izgled bloka Badel Jedno je revitalizacija, a potpuno drugo \"novi izgled\"... Želite li nešto revitalizirati to može imati stari izgled... Samo nešto potpuno novo može imati novi izgled...... Može li mi netko objasniti kako se zid koji izgleda tako kako izgleda može \"revitalizirati\"? Može se pofarbati paizgledati \"kao novo\"... Revitalizirati nešto što i tako ima u sebi sadržaj - gomnastičke sprave, autoradionice...? Znači li to izbacivanje sadašnjih stanara i ubacivanje drugih, jer su \"prestari\"?

VI
Vito
07:57 22.12.2011.

Zbog dugogodišnjeg gradskog nemara nedavno se na tom vrijednom spomeniku industrijske baštine, na kojemu su prvi put korištene posebne, moderne konstrukcije, urušio i krov. Hoće li zbog takvog nemara kazneno odgovarati prof. silvije novak? Zakon o zaštiti spomenika, kulturne, inene baštine, predviđa i zatvorske kazne, ne samo novčane, aovdje je jasno vidljiv nemar \"zaštitara\" iz gradske uprave... Ako \"obični\" stanovnici moraju plaćati \"rentu\" za život u starim zgradama, zašto onda \"zaštitari\" ne plačaju kazne zbog nebrige o spomenicima, a to je njihova zakonkska obveza, čak propisano s kaznenim posljedicama..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije