Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRABEŽLJIVICE

Prvo maksimirsko jezero postaje uzgajalište piranji: 'Ljudima je strogo zabranjen ulazak'

Foto: ZOO Zagreb
1/3
01.04.2022.
u 11:26

U hranjenju će posjetitelji sudjelovati na vlastitu odgovornost

Nakon čišćenja i uređenja, Prvo maksimirsko jezero dobiva novu funkciju. Prenamijenit će se, naime, u uzgajalište piranja, kako javljaju iz zagrebačkog Zoološkog vrta.

- Kako bismo doprinijeli povećenju populacije tih riba u europskim zoološkim vrtovima i akvarijima, započinjemo s njihovim uzgojem. Zahvaljujući ovoj inicijativi jezero koje do sada nije imalo nikakvu osobitu svrhu i isključivo je nakupljalo mulj, postaje jedinstven europski rezervat južnoameričkih riba oštrih zuba. Budući da su piranje izrazito proždrljive ribe grabežljivice, ljudima je strogo zabranjen ulazak u jezero - kažu iz ZOO-a.

Posjetitelji koji izbliza žele vidjeti kako izgleda zubalo piranje, dodaju, u pristaništu čamaca moći će dobiti komadiće mesa za hranjenje riba.

- U hranjenju će sudjelovati na vlastitu odgovornost. Molimo ih pritom da meso bacaju uvis jer približavanje ruku vodi može biti opasno - navode iz ZOO-a.

Riječ je, naravno, o prvoapriliskoj šali.

Komentara 3

TM
trade_mark
11:51 01.04.2022.

...a po zimi će ubacivati radijatore u jezero da se voda grije.

Avatar Ginomo1878
Ginomo1878
13:12 01.04.2022.

Aprililililili

IG
igorl
11:47 01.04.2022.

Dobar, dobar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije