Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Daj što daš

Prvi bar u gradu u kojem od 16.30 do 
23 sata nema cjenika

fly bar
Petar Glebov/VLM
10.02.2012.
u 11:00

– Akcija je prvo krenula tajno jer smo željeli vidjeti reakciju stalnih gostiju – pohvalili su se uvođenjem ovog noviteta

Dok taksisti spuštaju cijene, pojedini nude čak i besplatne vožnje, a jedan njihov kolega odredio je tarifu “daj što daš”, kriznim vremenima po sličnom principu odlučili su dolijati i u Fly baru. Poznati bar “provalio” je, zasad jedini u gradu, način rada da naručeno piće gosti plate – koliko smatraju potrebnim... I tako svaki dan, od 16.30 pa do 23 sata tamo nema cjenika.

Svi ipak plaćaju

– Akcija polako postaje javna – govori vlasnik bara Marko Emer i dodaje da su krenuli “tiho” jer su željeli vidjeti reakcije stalnih gostiju prije nego što otvore vrata i novima.

Ova inovacija, koja je u zapadnim zemljama odavno već trend, uvedena je ponajprije kako bi se ocijenio rad konobara. Naime, bar je povremeno dobivao pritužbe na sporost i neljubaznost osoblja, a kako u ovakvom načinu plaćanja gost jednim dijelom ocjenjuje i rad konobara, vlasnik smatra da će ih upravo način plaćanja bez cjenika najbolje motivirati.

Vodstvu bara jasno je kako će popodne u Flyu zlorabiti mnogi koji će doći, popiti i nekoliko pića, a platiti samo par kuna. Međutim, računaju i na korektnu te ugodnu klijentelu koja će vidjeti samo prednosti ovakve akcije i zaista platiti piće koliko ono i stoji.

– Još nije bilo slučajeva da nitko ne plati naručeno, iako je i to ostavljeno kao mogućnost, ali najmanja cifra koju je ostavio jedan gospodin bilo je šest kuna za pivo i čaj.

Pohvala godi

Međutim, mnogi stalni gosti ostave i mnogo više nego što cijena pića zaista jest – dodaje vlasnik, a također ističe kako su već dobili brojne pohvale na račun nove akcije, pogotovo od stranaca koji su počeli često navraćati.

– Godi nam pohvala – zaključuje vlasnik.

Fly bar ne odustaje od inovacija pa je subotom bez cijene sve piće, nakon plaćenog ulaza, međutim.

Ključne riječi

Komentara 4

AN
AnaB1982
12:34 10.02.2012.

Fly bar ne odustaje od inovacija pa je subotom bez cijene sve piće, nakon plaćenog ulaza, međutim. Međutim mislim da fali kraj teksta:)

MO
montyphyton
19:16 10.02.2012.

a da li onda plaćaju koliko žele poreza ili ga uopće ne plaćaju ??

VI
Vito
07:15 11.02.2012.

Sad mi je jasno gdje su nestali svi pijanci s klupa po parkovima - besplatno piće i topli prostor... Koliko dugo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije