Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koristite alternativne rute

Provjerite gdje se u metropoli "kopa": Danas započinje nova runda ljetnih radova u Sesvetama

Zagreb: Radovi na izgradnji kružnog toka na križanju Šestinske ceste i ulice Šestinski vijenac primiču se kraju
Davor Puklavec/PIXSELL
25.07.2023.
u 07:45

Nastavlja se rekonstrukcija važne prometnice u Sesvetama, a zbog opsežnih prometnih zahvata zatvoren je i dio kružnog toka na Novoj cesti, Selska, Prisavlje... Do četvrtka su zatvoreni sjeverni i južni tok Prisavlja kod raskrižja s Veslačkom, i to zbog revitalizacije vrelovoda

Iako je kolnik na dijelu Ulice Ljudevita Posavskog u Sesvetama tek nedavno asfaltiran, oni koji redovno prolaze tim putom moraju se pripremiti na nastavak radova, ovog puta na ruti od Klekove do Rimskog puta. Od danas pa sve do 14. kolovoza taj će dio biti zatvoren za sav promet, a obilazno će se voziti od Ljudevita Posavskog kroz Industrijsku i Savsku prema Slavonskoj aveniji i obratno.

U Gradu vozačima predlažu da do kraja radova koriste obilazne pravce kako bi izbjegli gužve, odnosno da se kreću Zagrebačkom, Bjelovarskom, Sesvetskom, autocestom do čvora Sesvete te čvora Ivanja Reka, Slavonskom natrag do Ljudevita Posavskog. Do četvrtka su zatvoreni sjeverni i južni tok Prisavlja kod raskrižja s Veslačkom, i to zbog revitalizacije vrelovoda.


>>VEZANI ČLANCI: 


Zbog radova na jednom od najfrekventnijih kružnih tokova u Zagrebu, na snazi je i posebna prometna regulacija do 27. srpnja i to na raskrižju Nove ceste, Kranjčevićeve i Ulice Božidara Adžije. Vozači iz smjera Nove ceste do Adžijine mogu stići preko Žajine, a obilazno se do Nove ceste iz smjera Kranjčevićeve i Adžijine može stići Badalićevom.

Kako smo ranije pisali, riječ je o radovima koji će obuhvatiti rekonstrukciju raskrižja gradnjom dvaju međusobno povezanih kružnih tokova te uređenjem oborinske odvodnje, zelenila, javne rasvjete te horizontalne i vertikalne prometne signalizacije. U sklopu projekta predviđeni su i radovi na zaštiti elektroinstalacija, objasnili su nam svojedobno u Gradu.

Novo prometno rješenje na tom potezu trebalo bi biti dovršeno do 26. kolovoza. A dugoočekivani rotor nedavno su dobili stanovnici Kajzerice, i to na donedavno problematičnom raskrižju, onom Riječke i Cimermanove ulice te Remetinečke ceste gdje su radovi nedavno okončani. Inicijalni rok bio je 11. lipnja, ali se izvođač borio s nepovoljnim vremenskim uvjetima i otežanom nabavom asfaltne mase. Radovi traju i na Selskoj koja je do petka zatvorena od raskrižja sa Zagorskom ulicom.


>>VIDEO: Malena Lava proslavila je treći rođendan

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije