Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRENULI PREMA CENTRU

Prosvjed ispred Remetinca: Donijeli transparente, podržali Franciškovića, pjevali 'Ustani bane'...

Okupljanje prosvjednika protiv covid mjera pred zatvorom u Remetincu.
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
18.12.2021.
u 13:58

Uzvikivali su da neće dati svoju djecu na cijepljenje te da nikome neće dopustiti da ih ugnjetavaju

Mnoštvo građana okupilo se danas ispred zagrebačkog zatvora u Remetincu kako bi izrazili podršku uhićenom organizatoru prosvjeda Marku Franciškoviću

Građani su donijeli transparente i zviždaljke te ponovno pozivaju na ukidanje svih COVID mjera. Uzvikivali su da neće dati svoju djecu na cijepljenje te da nikome neće dopustiti da ih ugnjetava

Okupilo se 200-tinjak prosvjednika, a nakon prosvjedovanja ispred Remetinca, pješke su krenuli prema Trgu Francuske republike u centru Zagreba. 

Prosvjed nadzire i policija, no zasad nema incidenata. 

- Ovdje smo prije svega zbog Marka, a ili i zbog naše djece i cijelog čovječanstva - kazali su. 

Pjevaju i pjesmu 'Ustani bane'. 

Podsjetimo, nad Markom Franciškovićem i Natkom Kovačevićem pokrenuta je istraga jer ih se sumnjiči za kazneno djelo javnog poticanja na terorizam. Sumnja se da su 21. studenog istupali na neprijavljenim prosvjedima zbog protivljenja odlukama Stožera te da su putem interneta pozivali građane da dođu u Zagreb na okupljanje. 

- Pozivali su građane na napade tjelesnog integriteta drugih osoba, članova Vlade i zastupnika u Hrvatskom saboru, pozivali na zauzimanje Hrvatske radiotelevizije, drugih javnih objekata i infrastrukture, te na nasilne metode borbe protiv legalnih institucija, nasilnu promjenu Ustavom utvrđenog poretka i nasilnu smjenu legalno izabrane vlasti u Republici Hrvatskoj - priopćilo je ranije zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo.

Komentara 18

HE
hefest001
15:40 18.12.2021.

Marko Francišković je 2019. objavio je knjigu 'Hrvatski džihad', u kojoj se zalaže za širenje islama i prihvaćanje šerijatskog prava u Hrvatskoj. To vam je uzor?! Taj bi od Hrvatske želio napraviti Afganistan! Pitanje je kakva bi vam onda sloboda bila kad bi vladao šerijat?!

TH
ThathankaIyotake
16:17 18.12.2021.

Na krivu stranu su krenuli.

DU
Deleted user
14:57 18.12.2021.

Otvorite im Remetinec, da mogu unutra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije