Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVIŽDALI BANDIĆA

Prosvjednici: Neće biti spalionice, Milane ti si se kleo

Milan Bandić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
09.10.2014.
u 09:30

Prosvjednici su izviždali gradonačelnika Milana Bandića prilikom ulaska u zgradu stare vijećnice

Stotinjak građana jutros je prosvjedovalo ispred Gradske skupštine i još jednom poručilo da ne žele spalionicu u Resniku koju predviđa Plan gospodarenja otpadom o kojem će danas zastupnici na sjednici glasati.

- Obećavao je u kampanji da spalionicu neće graditi. Tražimo ekološki pristup, a dosada nisu uvažena naša traženja. Postoje druga i bolje rješenja i tražimo bolji Plan gospodarenja otpadom i apeliramo na zastupnike da glasaju za opće dobro, a ne za partikularne, stranačke interese - predsjednica udruge Udruge za zaštitu okoliša Resnik (UZOR), Branka Genzić Horvat.

Prosvjednici su izviždali gradonačelnika Milana Bandića prilikom ulaska u zgradu stare vijećnice.

- Neće biti spalionice, Milane ti si se kleo – poručili su gradonačelniku prosvjednici.  

Prosvjednici su od gradonačelnika i zastupnika zatražili da pronađu bolje rješenje, ekološki prihvatljivo.

- Spalionica ispušta u okoliš dvije milijarde metara kubnih otrovnog dima, a taj dim nosi sa sobom najkancerogenije i najtoksičnije tvari štetne za ljudsko zdravlje – piše u pismu koje su prosvjednici  podijelili zastupnicima i građanima.

>> Zbog spalionice Resnik gubi vodozaštitni status

>> Prosvjednicima ispred Skupštine Kosor poručio: 'Za Bandića i spalionicu glasalo 93% Resničana'

Komentara 24

ST
stefj
10:04 09.10.2014.

Hm, kako brzo broj od desetka građana naraste na stotinjak... No spalionica je ionako samo populistički trik, nije bez veze Pripuz kupio neke objekte. Ovim načinom će Bandić "narodu" dati što želi, te će umjesto spalionice koncesiju za odlaganje otpada dobiti dotični gospodin. A onda sigurno neće biti prosvjeda...

TV
tvrtko3
11:04 09.10.2014.

U ovoj državi je sve "štetno za zdravlje" i hidrocentarle i termocenrale i spalionice i ove lampe u Mesničkoj...Što je sa onom toplanom uz Savu, mislim da nije daleko od Resnika, čudno da ne traže rušenje, Koliko znam "radi" naa "naftu". Ne znam kako je prošla "ispod radara" ovim "ekolozima". Sjeća li se tko još Roockwoll-a? Tamo su umirali od karcinoma dok tvornica još nije niti bila u pogonu, mora da je tamo sada pravi pomor. Ili možda ipak nije. Čekamo izvještaj od "zelene Istre" koliko ima mrtvih, ranjenih, invalida i sličnih posljedica ovog "bezobrazluka" da se netko usudio otvoriti 400 radnih mjesta.

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
14:39 09.10.2014.

Hm, predsjednik Gradske skupštine Kosor izgleda kao neidentificirani leteči objekt na nekoliko stolica. Najjača je fora što nema pojma koliko ima mulja na pročistaču, a godinama drvi o tome. Ima ga 350 000 tona a ne 50 000 tona koliko on misli. Osim toga ne možemo prihvatiti njegove kvalifikacije smo mi zagrepčani tako neuredni ljudi koji ne bi razdvajali otpad, nego je sve potrebno spaliti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije