Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARHEOLOŠKI MUZEJ

Program 'Iz muzeja… u škole!': Organizirali čak 13 interkativnih radionica

Arheološki muzej
20.03.2022.
u 12:00

Više informacija o radionicama i prijava na mrežnim stranicama Arheološkog muzeja.

Arheološki muzej  provodi program „Iz muzeja..u škole!“ u osnovnim i srednjim školama u Zagrebu i okolici. Program se sastoji od 13 interaktivnih i edukativnih radionica koje prate zbirke muzeja. Radionice su prilagođene dobnim skupinama i usklađene su s nastavnim predmetima i kurikulumom.

- S obzirom na to da zbirke i stalni postav Arheološkog muzeja u Zagrebu trenutno nije dostupan učenicima osnovnih i srednjih škola u programu, pripremili smo radionice koje će iz muzeja ići u škole. Radionice su to koje prate Pretpovijesnu zbirku kao što su „Život neandertalca“, „Izgradi pretpovijesnu kolibu“, „Dječje igračke“, „Kasnohalštatski ratnik“ i „Tkanje“, radionice koje prate Egipatsku zbirku poput „Pišemo i čitamo hijeroglife“ i „Egipatska piramida“, radionice koje prate Antičku zbirku „Rimski mozaik“, „Grčke vaze“ i „Rimska pločica“ i radionica "Obrada metala" koja prati Srednjovjekovnu zbirku. Dvije radionice „Muzejska kocka“ i „Kosti pričaju priču“ obrađuju sve četiri spomenute zbirke - kažu iz muzeja.

Više informacija o radionicama i prijava na mrežnim stranicama Arheološkog muzeja.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije