Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALINOVEČKA Stanari od kojih Vojnović traži milijun kuna – zgroženi

Prodavač stanova s otrovnom vodom tuži da otegne slučaj

16.10.2008.
u 01:12

Nakon što su prekjučer zaprimili milijun kuna tešku tužbu u kojoj ih Branko Vojnović ispred investitora Geoprojekta tuži za rušenje poslovnog ugleda, 97 stanara Palinovečke 19 i, j, k,l i njihova odvjetnica Ljiljana Maravić-Pirš zgroženi su najnovijim potezom poduzetnika od kojeg su kupili stanove.

– Zamislite da kupite novi auto koji neće upaliti. Što ćete učiniti? Vratit ćete ga prodavaču i tražiti novi ili odštetu. No, naš nas prodavač tuži jer tražimo da poštuje naša prava, a ispada da rušimo ugled njegovih tvrtki! – kaže Radmila Tolić iz Palinovečke 19 i koja je odlično upućena u cijeli slučaj. U njezinoj je kupaonici naime još 12. ožujka ove godine ustanovljen uzrok zagađenja vode – bitumenska izolacijska smjesa pomiješana razrjeđivačem nije se stvrdnula. Cijelo vrijeme zagađivala je cijevi koje su u vodu otpuštale aromatske ugljikovodike.

Zavlači našu tužbu
–Tužba Branka Vojnovića nije me iznenadila. Na nju ćemo odgovoriti u propisanom roku od 15 dana – kaže odvjetnica Ljiljana Maravić-Pirš. Kaže da njezini štićenici suosjećaju sa stanarima Slavonskog Broda kojima je voda posljednja tri dana zagađena mazutom. Stanari Palinovečke 19 i, j, k, l pitaju se zbog čega ih ministar zdravstva nikada nije posjetio da vidi kako žive nakon dvije godine otkako problem s vodom nije riješen, pa i dalje piju onu iz dućana.

– Zamijenili smo sve polipropilenske cijevi, no voda nije ispravna jer je nestručnim ispiranjem investitor oštetio pocinčane cijevi. Zbog toga iz slavina uz vodu teku i teški metali – kaže Ivica Tolić. Zamjena cijevi stajala ih je oko 80 tisuća kuna. Protutužbom Geoprojekta slučaj Vrbana III. dobio je nov zaplet. Stanari smatraju da Vojnović zavlači građansku parnicu kojom od njega traže 41 milijun kuna odštete. Dosad su dokazi uzeti iz 12 stanova, a posljednji su izvađeni iz stana Bišćan. Neslužbeno doznajemo da je vještačenje stajalo više od 150 tisuća kuna.

Obećao pa ništa
Stanari su se morali zadužiti da bi platili silna vještačenja iako je prije godinu dana investitor obećavao neke druge stvari: obvezao se platiti račune za vodu, a u garaži Palinovečke pred stotinjak ljudi obvezao se pomoći u pronalaženju uzroka zagađenja, a ispostavi li se da je kriv, platit će odštetu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije