Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suradnja

Privredna komora Srbije 1. travnja otvara ured u Zagrebu

vrpca
ilustrativna fotografija
21.03.2012.
u 08:00

Prvi direktor ureda bit će Drenislav Žekić, novinar i konzultant, a tu će dužnost obnašati dvije godine, pojasnili su iz Komore

Privredna komora Srbije otvorit će prvog travnja svoj ured u Zagrebu, čime su izašli u susret višegodišnjim traženjima gospodarstvenika našeg istočnog susjeda za predstavništvom u Hrvatskoj. Odluku o otvaranju ureda u Zagrebu donio je  Upravni odbor te Skupština Privredne komore Srbije, iz koje su za Večernji list potvrdili početak rada svoga predstavništva na kojeg se dugo čekalo u gradu podno Sljemena, napose i radi konačnog otvaranja hrvatskog tržišta gospodarstvenicima te države.

Prvi direktor ureda bit će Drenislav Žekić, novinar i konzultant, a tu će dužnost obnašati dvije godine.
Povod otvaranju ureda, koji će svečano početi s radom drugog travnja, leži u činjenici da je obujam međusobne razmjene između Srbije i Hrvatske porastao sedam puta u proteklih nekoliko godina.

Prošle godine, prema Državnom zavodu za statistiku, trgovinska razmjena između dvije države je iznosila 829 milijuna dolara, što je za 8 posto više u odnosu na 2010. godini. Izvoz Hrvatske u Srbiju je iznosio 479,1 milijun dolara, što je u odnosu na 2010. godinu porast od 3,4 posto, dok je uvoz povećan za 14, 8 posto i iznosio je 350,2 milijuna dolara.

Hrvatska u robnoj razmjeni sa Srbijom bilježi suficit u iznosu od 129 milijuna američkih dolara.

Inače, Hrvatska gospodarska komora već deset godina ima ured u Beogradu, a procjenjuje se kako dvjestotinjak hrvatskih tvrtki posluje na tržištu nama istočnog susjeda, dok kod nas posluje tri puta manje tvrtki iz Srbije.

Komentara 18

SO
Somelier
08:15 21.03.2012.

Kako Drenislav Žekić, zar neće biti Šlivančanin. Pa zar ovaj precednik i vlada skreču sa svojega puta.

BL
Blasko
08:17 21.03.2012.

I sada ce teci med i mliko,sada je pola nase vlade srpska nasa TV je pola srpska i sada srbija otvara manju vladu srbije u Zagrebu, i zatim slijedi ujedinjenje i onda se postavlja pitanje pa ko nas bre zavadi.

LO
lojtra1
08:15 21.03.2012.

Može odmah i \"prvoaprilski turnir\" u športu \"fudbal\" gdje su igrači naoružani samo pješačkim naoružanjem. Neka bruji regijon, bit će više \"autorskih prava\". Ljudska su ionako već odavno zanemarena!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije