Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KINO CIRKUS

Prisjetite se zaboravljene umjetnosti: Pronađite svog klauna uz novi KIC-ov filmski ciklus

Kino cirkus
14.03.2022.
u 11:51

Uz financijsku podršku zaklade Kultura nova i Ministarstva kulture i medija, kao dio programa Cirkuske nacionalne platforme, Kino Cirkus provodi se od ove godine

Grupa mladih odlučila je učiniti nešto nesvakidašnje - pronaći klauna u sebi. U dvorani Kulturno informativnog centra ove srijede može se besplatno uživati i smijati u sklopu filmskog ciklusa nazvanog Kino Cirkus, odnosno dokumentarca Tout va bien - 1er commandement du clown. Po svoju dnevnu dozu smijeha može se doći  na adresu Preradovićeva 5 u 20 sati.

Redatelji Emilie Desjardins i Pablo Rossenblatt u ovom dokumentarcu prate dvogodišnju školu mladih umjetnika koji žele ostvariti svoj 'najluđi' san - postati klaunovi. Film prati njihove uspone, padove, sumnje i užitke. Pokazuje i koliko je ova tradicionalna umjetnost živa te potrebna, posebice danas.

Kino Cirkus, spomenimo, nasljednik je Cirkuske srijede, a radi se o ciklusu filmova pomalo zaboravljene umjetnosti. Publika na ovaj način može proširiti svoja znanja o cirkuskoj tematici, ali i pronaći inspiraciju za ostvarenje svojih težnji i umjetnosti. 

Projekt je započeo prije osam godina u Splitu, a od 2018. se filmovi prikazuju i u Zagrebu. Godinu dana kasnije, družina se širi i na ostale gradove Hrvatske, pa se tako filmovi Kino Cirkusa mogu gledati i u Puli, Rijeci, Samoboru, Dubrovniku, Križevcima te Splitu i Zagrebu. Uz financijsku podršku zaklade Kultura nova i Ministarstva kulture i medija, kao dio programa Cirkuske nacionalne platforme, Kino Cirkus provodi se od ove godine. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije