Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahtjev reformista:

Pripremite gradnju tramvajske pruge Remiza – Črnomerec

tramvaj remiza
Davor Puklavec/PIXSELL
09.06.2016.
u 08:00

Zašto Voltino, Špansko, Malešnica, Rudeš i Donje Vrapče još nisu povezani tramvajima?

Predstavnici Narodne stranke – Reformista, zbog nedovoljnog ulaganja u prometnu pružnu infrastrukturu, u povodu donošenja konačnog prijedloga GUP-a na idućoj sjednici Gradske skupštine od gradonačelnika Milana Bandića zatražit će pripremu dokumentacije, a onda i izgradnju novih tramvajskih linija na području grada.

– Upozoravamo na neodrživo stanje, odnosno da su Voltino, Špansko, Malešnica, Rudeš i Donje Vrapče i dalje među rijetkim zagrebačkim gradskim naseljima bez tramvaja. Prije točno 80 godina, 1936. dovršena je izgradnja tramvajske pruge do Ljubljanice i otvaranje Remize.

Tražimo ujedno od gradskih vlasti da bez odgode započnu s pripremama i za izgradnju tramvajske pruge koja će Selskom cestom povezivati Remizu na Trešnjevci s okretištem na Črnomercu – poruka je Roberta Hirca, člana Predsjedništva Narodne stranke – Reformista. Podsjećaju da je i u generalnom prometnom planu za 2010. najavljivana i nova tramvajska linija između Španskog i Borongaja, kao i Prečkog i Dupca, no osim najave, na tome se nije radilo ništa.

Komentara 15

BL
blackstone
08:15 09.06.2016.

Nema mile fontana vremena razmisljati o tramvajima dok mora nove fontane smisljati i stupice postavljati

SX
sudbina x
13:35 09.06.2016.

Reformisti imate našu podršku,Malešnica, Špansko i Prečko...

SX
sudbina x
13:38 09.06.2016.

Bandiću, mani se Kozarih Puteva i okreni se malo prema kulturnom zapadnom ali zapuštenom dijelu grada...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije