Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
grafiteri

Predstavljanje JACK IN THE ARTS na ovogodišnjem Danu D

grafiteri
Foto: PR FOTO
1/11
30.05.2014.
u 12:58

Jučer je u Pepermint klubu održan DAN D WARM UP PARTY, gdje su naši poznati grafiteri, na čelu sa Slavenom Kosanovićem - Lunarom predstavili projekt JACK IN THE ARTS. Sav prihod prodanih ulaznica je išao za humanitarne svrhe u Slavoniju.

Ove će se godine održati peto izdanje Dana D, festivala dizajna namijenjenog struci, ali i široj publici koja želi saznati nešto više o samom dizajnu. Dan D, festival koji je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, održat će se od 30.5. do 1.6. 2014. u bivšoj vojnoj bolnici u Vlaškoj, Vlaška 87, u Zagrebu.

Program festivala uključuje i D-IZLOŽBU, radove mladih regionalnih dizajnera, edukacijski program za odrasle i djecu, izložbu škola i fakulteta s radovima iz protekle godine te D-MARKET koji okuplja najzanimljivije male dizajnerske brendove. 

Također, ove će se godine predstaviti i JACK IN THE ARTS, poseban projekt pod palicom našeg najpoznatijeg hrvatskog i svjetski poznatog grafitera, Slavena Kosanovića – Lunara, koji će za ovu priliku sa svojim gostima oslikavati drvene bačve pred DAN D publikom. U cilju promicanja ove grane umjetnosti, projekt je okupio 10 umjetnika, od Londona preko Nizozemske pa sve do Njemačke i Rusije, koji će na ovogodišnjem Danu D na ovakav način predstaviti svoje viđenje umjetnosti.

Projekt oslikavanja bačvi je osmišljen po uzoru na projekt iz malenog gradića Lynchburg u američkoj državi Tennessee gdje se nalazi jedna od najvećih umjetničkih radionica na svijetu. Iz te radionice svake godine izađe oko 12 milijuna umjetničkih djela. Jack in the arts program slavi upravo taj nezavisni duh onih koji rade stvari na svoj način i ponosni su na vlastiti zanat. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije