Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEATAR EXIT

Predstava o psima koju su gledali i lavežom odobrili - psi

psi
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/4
Autor
Mateja Šobak/VLM
26.11.2013.
u 23:01

Najmlađi gledatelj bilo je petomjesečno štene koje polazi školovanje za psa vodiča

„Njuške“ za njuške. Rečenica je to koja najbolje opisuje atmosferu u Teatru Exit. U hit predstavi Matka Raguža večeras su uživali i psi, točnije rehabilitacijski, terapijski i psi vodiči te njihovi vlasnici.
I ne samo uživali, već i u punom smislu riječi sudjelovali u izvedbi jer svaki puta kad bi zalajali glumci koji u predstavi glume pse, javili bi se i oni pravi, dajući svojim lavežom do znanja da u potpunosti razumiju muke s kojima se susreću njihovi četveronožni kolege.

- Predstava te sama ideja da i mi budemo publika vrlo je pohvalna. Znam da je čitava ideja senzibilizirati javnost na činjenicu da psi vodiči slobodno mogu ulaziti u javne prostore i to mi se sviđa – rekla je Andreja Đurić koja je na predstavu došla sa suprugom Tomislavom i petogodišnjom retriverkom Tesi. Ona je Andrejin drugi pas vodič koji je prati gradom, dok je prvi, dvanaestogodišnjak, kako se šali vlasnica, „u mirovini“ kod kuće.

- S njim sam se još i znala imati poneke neugodnosti kad bi ga dovela u neku ustanovu, ali danas sve rjeđe se to događa. Kao da su se ljudi nekako navikli da je Tesi moj stalni suputnik – objasnila je Andreja te dodala da ipak još nekad poteškoća s kretanjem ima, ali isključivo u javnom prijevozu.

„Njuške“ je gledao i dosad najmlađi gledatelj, petomjesečno štene, koje tek polazi školovanje za psa vodiča u Centru za rehabilitaciju Silver. Javna ustanova socijalne skrbi već se 13 godina bavi obukom pasa te rehabilitacijom osoba s teškoćama, a korisnici koji su gledali predstavu oduševili su se načinom na koji ona vjerno prikazuje karaktere njihovih životnih partnera.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije