Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak na djedovinu

Povlači se jedan od najbližih Bandićevih suradnika. Otkrio nam je koji su mu sljedeći koraci

13.07.2021.
u 15:23

Na mjestu ravnateljice NZJZ Dr. Andrija Štampar Šoštara će zamijeniti dr. Sandra Šikić, a on se veseli mirovini

Idem u mirovinu, ali neće mi biti dosadno, govori nam dr. Zvonimir Šostar, dugogodišnji suradnik pokojnog gradonačelnika Milana Bandića i ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, nakon što je prekjučer objavio odluku o povlačenju s funkcije koju će prepustiti svojoj zamjenici dr. sc. Sandri Šikić. Još godinu dana, otkriva, radit će u Zavodu kao savjetnik nove uprave, a potom će – u poljoprivrednike.

– Imam vikendicu s voćnjakom i krasnim vrtom punim povrća. Da probate moj paradajz, nikada više ne biste kupili onaj iz trgovine – pohvalio se plodovima što rastu na njegovoj djedovini u blizini Bukevja. Ove je godine posadio 60 grmova rajčice i očekuje urod od barem 300 kilograma.

-Supruga gaji cvijeće, a imamo i osam kokica. Znamo ostati u poslu na zemlji i do deset sati uvečer - priča Šoštar. U mirovini će se, veli, posvetiti zemljoradnji i ribolovu, aktivnostima u kojima uživa, a nije se dosad njima stigao baviti.

– Otkako je lani krenula korona, svi mi u Zavodu radili smo bez predaha.Na godišnjem sam bio samo osam dana. Dali smo sve od sebe da zauzdamo pandemiju i procijepimo što više ljudi. Zagreb prednjači po broju cijepljenih i ja sam zadovoljan –  ističe. Ipak, zbog pojave novih sojeva koronavirusa kao i mutacija, Šoštar smatra da brojka od oko 50% cijepljenih u Zagrebu nije dovoljna. 

-Sigurni ćemo biti ako brojka bude iznad 70% - ističe. Zavod i njegovi zaposlenici, ističe, dali su sve od sebe kako bi koronakriza u Zagrebu prošla što bezbolnije. Na Štamparu je provedeno 300.000 testiranja, a epidemiolozi su obavili više od milijun telefonskih poziva s građanima. Na naše pitanje planira li surađivati s novom vlasti u Zagrebu, odgovorio je potvrdno. 

-Naravno da ćemo surađivati. Ne dvojim da će i nova vlast nastaviti pokazivati interes za javno zdravstvo koje se u pandemiji pokazalo iznimno važnim - poručio je Šostar. Nedavna imenovanja na Srebrnjaku nije nam htio komentirati. 

-Mogu samo reći da je Ana Stavljenić Rukavina jedna od najpozitivnijih osoba koje sam upoznao u cijelom svom životu i riječima vam ne mogu opisati koliko me boli što prolazi sve ovo u svojim godinama - zaključio je. 

Komentara 18

FN
Fr@njo
17:17 13.07.2021.

doticni treba u Remetinec ..Sara ce ga posjecivati.

Avatar Hazl113
Hazl113
18:13 13.07.2021.

Kako to da osoba starija od 65 god. može radit. Uskoro će u Remetinec.

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
17:12 13.07.2021.

Šostara će svi liječnici pamtiti po dobrome. Jer im nikada nitko drugi nije tako lijepo napunio sobe u Opatiji kao što je Šostar. Mogu biti samo ljubomoran.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije