Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi s GUP-om

Povjerenstvo za prostorno uređenje predalo ostavku

krešo beljak
26.09.2010.
u 14:46

Nisu se držali mog naputka da se zaustavi višestambena gradnja. Da nisu dali ostavku sam bih ih raspustio – kaže Krešo Beljak

Izmjene samoborskog Generalnog urbanističkog plana (GUP) ponovno izazivaju polemike. U javnost je procurila informacija da je Povjerenstvo za prostorno uređenje, zaduženo za pomoć pri donošenju Izmjena GUP-a, podnijelo ostavku.

U čemu je problem?

– Povjerenstvo je imenovano na moju inicijativu i jedini naputak koji sam im dao pri izmjenama GUP-a je da se prekine svaka mogućnost višestambene izgradnje u Samoboru.

Oni se toga nisu držali i dopustili bi izmjenama GUP-a kod novog Autobusnog kolodvora izgradnju višekatnica, stoga dalja suradnja nije bila moguća – tvrdi gradonačelnik Krešo Beljak, 
dodavši kako bi članove 
te komisije, da sami nisu predali ostavku, on sam raspustio.

– Nisam bio zadovoljan njihovim radom – zaključuje gradonačelnik.

Međutim, članovi povjerenstva, u kojem su bili Vesna Mažuranić, Branko Doračić, Goran Majnarić, Miroslav Ivanščak i Miroslav Šavar, kao predsjednik, tvrde suprotno. Kažu da su i predali ostavku jer se pri izmjenama GUP-a nije poštivao njihov prijedlog za smanjenjem prevelike izgrađenosti višestambenih građevina! Uz to predlagali su, tvrde da se u skladu s novim Zakonom o prostornom uređenju i gradnji prvo izradi detaljni urbanistički plan jer se tada treba jasnije odrediti što se dešava u prostoru.

Nova javna rasprava

– Javnost tada kroz javnu raspravu može utjecati na gradnju – objašnjava Miroslav Šavar i dodaje da su to dvije stavke oko kojih se Povjerenstvo razišlo s autorom GUP-a, Urbanističkim zavodom Zagreb te Gradskim odjelom za prostorno uređenje.

– Kad smo doznali da je konačni prijedlog GUP-a izrađen mimo nas, podnijeli smo ostavku. Smatramo da nije u redu što nas je gradonačelnik na takav način zaobišao – kaže Šavar.

Javna rasprava za GUP trebala bi se vrlo skoro ponoviti, najavio je gradonačelnik Beljak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije