Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ključu u bravu

'Poštovani provalnici. Novac i cigarete ne držimo u lokalu'

milena ivezić (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
03.04.2013.
u 08:44

Kradu se cigarete i žestoka pića, a ukupna se šteta vlasnici kreće oko 65 tisuća kuna

U samo dva mjeseca tri provale. Milena Ivezić, vlasnica tobacco i videoshopa “LMT” na Rudeškoj cesti 162, više ne zna, kaže, kako se boriti s učestalim provalama. Glavna su meta cigarete i duhan, a šteta se broji u desecima tisuća kuna.

– Posljednje dvije provale bile su u razmaku od 20 dana, srećom da sam bila pametnija pa sam u petak prije zatvaranja odlučila pokupiti sve cigarete iz kioska jer mi je vrijeme izgledalo kao vrlo pogodno za ponovnu pljačku – zloslutno je osjetila Milena Ivezić.

Već je 20 godina na istom mjestu i pamti dosta provala, ali godišnje jednom, a ne mjesečno, ističe. Prva provala u za vlasnicu kioska nesretnoj 2013. godini bila je početkom veljače i lopovi su odnijeli cigareta i žestokih pića u vrijednosti 26 tisuća kuna, druga je uslijedila u noći sa 7. na 8. ožujka, kada su odnijeli robu vrijednu 25 tisuća kuna, a gubitke iz zadnje provale uoči Uskrsa, 28. ožujka, zbog mjera opreza i sklanjanja cigareta iz kioska, uspjela je smanjiti na oko 5 tisuća kuna.

– U zadnjoj provali su odnijeli čokolade, kinder jaja, nešto duhana i žestice. Cigarete sam sve skupila u auto i odnijela kući. Smiješno je kakve poteze čovjek mora raditi da bi se zaštitio – požalila se Ivezić pitajući se tko štiti male ljude?

– Priča se o pljačkama banki i sličnih, ali nas male nitko ne spominje, a ovakve pljačke i provale bacaju nas u propast – kaže. Još jedan ovakav gubitak i mogu slobodno ključ u bravu, dodaje.

Prema policijskim izvješćima PU zagrebačke u 2012. godini bile su 6672 prijavljene provale, što je u odnosu na prethodnu godinu 8,5 posto manje. U kioske 35,4 posto manje. Stručnjak za sigurnost Alen Ostojić preporučuje malim obrtnicima da se u borbi s učestalim pljačkama obrate Hrvatskom cehu zaštitara kako bi im pomogli da sa zaštitarskim tvrtkama nađu povoljan dogovor i model tehničkog opremanja prostora.

– Za noćne provale najučinkovitiji su unutarnji videonadzor i protuprovalni sustav – ističe Ostojić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije