Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija Večernjeg lista

Poslušali i premjestili kontejner na križanju Žajine i Petračićeve

kotejnera nema
Foto: Stjepan Bubalo
1/2
14.11.2014.
u 08:15

Poboljšajmo sigurnost na pješačkim prijelazima, dojavite nam probleme na mail gradska@vecernji.net ili broj 6300455

Djelatnici Čistoće intervenirali su i premjestili prvi od pet kontejnera za koje je Večernji list uz pomoć čitatelja upozorio da se nalaze na neprikladnim mjestima te zaklanjaju pogled vozačima i pješacima pa ugrožavaju sigurnost prometa.

Riječ je o kontejneru za prikupljanje starog papira koji se nalazio na križnju Ulice Andrije Žaje i Petračićeve ulice. Kontejner je bio postavljen na pješačkoj površini između dvije zebre, a premješten je na dijagonalno suprotnu stanu križanja gdje nikomu ne smeta.

Foto: Stjepan Bubalo

Iz Čistoće, koja je zadužena za postavljanje kontejnera i njihovo održavanje, nakon prvih tekstova kazali su da će njihovi djelatnici još jednom obići lokacije i provjeriti smještaj kontejnera s obzirom na sigurnost u prometu, a premještanje u Žajinoj ulici svjedoči da su to doista i učinili. Osim te lokacije, upozorili smo na isti problem i u nekoliko drugih ulica, a čitatelji su dojavili i nove lokacije.

– U naselju Novi Jelkovec problem nepropisno postavljenih spremnika za kontejnere je velik i samo je pitanja dana kada će netko zbog toga biti ozlijeđen ili izgubiti život – kazao je Jure Zubak. Dodao je da je policija o problemu prije nekoliko godina izvijestila gradske službe, no do danas se nije promijenilo ništa.

Nataša Briški na isti je problem upozorila na križanju Vrbanićeve i Ulice Lj. Posavskog, kod zebre koju prelaze mnoga djeca iz OŠ S. S. Kranjčevića.

– Kontejneri se nalaze i kod križanja Ulice Crvenog križa, Nodilove i Bogišićeve sa Zvonimirovom gdje onemogućavaju pregled zebre i izlazak vozilom iz tih ulica na Zvonimirovu – kazala je Briški. Na isti problem upozorili su i stanovnici Sigeta, a riječ je o kontejneru na ulazu na Brajkovićev prilaz.

>>Kontejneri uza zebru opasni za pješake i vozače jer im zaklanjaju pogled

>>Čistoća i komunalni redari u provjeri opasnih lokacija

Komentara 1

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:08 14.11.2014.

Hm, to je Hrvatska. Kontejneri. I to ne znamo postaviti kako treba. Odmah na google maps staviti nove lokacije, da klošari i penzići sa kolicima ne lutaju. Cijena postave? Prava sitnica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije