Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srednjovjekovni dani

Posjetite spektakl na Medvednici: Vitezovi se bore u čast Crne kraljice, a vi možete isprobati streličarstvo

XV. Srednjovjekovni dani na Medvednici
Tomislav Miletic/PIXSELL
30.09.2023.
u 13:49

Bit će i prezentacija kaligrafskih uradaka i ispis imena posjetitelja na postarenom papiru, edukacija i igranje srednjovjekovnih društvenih igara s posjetiteljima svih dobnih skupina

Festival Srednjovjekovni dani na Medvednici traju danas i sutra u Centru za posjetitelje Medvedgrad u Parku prirode Medvednica. Srednjovjekovna utvrda Medvedgrad idealan je prostor za oživljavanje srednjovjekovne povijesti na XVI. po redu festivalu.

Posjetitelji će moći posjetiti tri interaktivna postava Centra uz stručno vođenje, a bit će im dostupan i dodatni sadržaji živog postava iz srednjeg vijeka u vanjskim prostorima utvrde, pa će tako moći sresti vitezove, fotografirati se s njima, zaviriti u njihove šatore s viteškom opremom te saznati mnogo o naoružanju, o lukovima, samostrelima, buzdovanima, helebardama, kopljima, mačevima, zastavama…

>>VEZANI ČLANCI: 

Bit će i prezentacija kaligrafskih uradaka (krasopis) i ispis imena posjetitelja na postarenom papiru, edukacija i igranje srednjovjekovnih društvenih igara s posjetiteljima svih dobnih skupina. Posebna atrakcija za posjetitelje bit će biti borbe vitezova za čast Crne Kraljice, a oni odvažni će se moći okušati u streličarenju.

>>VEZANI ČLANCI: Ulice poplavljene u New Yorku nakon jake šminke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije