Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARENA ZAGREB

Polog za natječaj za upravitelja Arene Zagreb više neće biti 5 milijuna kn

20.02.2009.
u 22:48

Ponovljeni međunarodni natječaj za upravitelja Arene Zagreb Holding će raspisati potkraj idućeg tjedna. Najavila je to članica uprave zadužena za nabavu Lidija Tomić. Upravitelj Arene, koja bi morala biti puna otprilike 200 dana godišnje da ne posluje s minusom, trebao je biti izabran još 8. veljače.

No, natječaj je poništen jer tvrtke koje su se natjecale, AEG Facilities, Global Spectrum, SMG Entertaiment i Vimex Enterprise, nisu željele uplatiti pet milijuna kuna pologa. Holding će ovaj put u uvjetima natječaja smanjiti polog, ali još nisu odlučili koliko. Istodobno traju popravci zbog kojih dvorana nije dobila trajnu uporabnu dozvolu jer je nosivost krova 65 umjesto 120 kilograma po četvornom metru.

– Ne znamo kada će biti gotovo – poručila je Morana Pleština, glasnogovornica tvrtke UPI-2M, koja je projektirala Arenu, a nedavno i preuzela nadzor krova od IGH. U Ingri, koja je sagradila dvoranu, nadaju se da će to biti uskoro jer im o nalazu nadzora ovisi izdavanje uporabne dozvole. Glasnogovornik Ingre Danko Deban opovrgnuo je da se Ingra, kojoj Grad i Vlada nisu platili kvartalnu ratu od 7,2 milijuna eura, što uvjetuju uporabnom dozvolom, nalazi pred bankrotom.

– Partnere tražimo za druge projekte s kojima krećemo u regiji. Arena nema veze s tim. Ako budemo vlasnici dvorane 8. ožujka, kada je najavljen koncert Zdravka Čolića, on će se održati. (vk)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije