Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči sjednice

Politika ispred Jakuševčana, ali novac za sve okolne stanovnike

jakuševec prosvjedi (1)
Petar Glebov/PIXSELL
27.08.2012.
u 15:01

− Svi ostali zahtjevi Bandića i građana Jakuševca u isključivoj su nadležnosti gradonačelnika pa neka se on njima i bavi − komentirao je Kosor

Sutrašnja sjednica Gradske skupštine, prema raspoloženju održanih Odbora, donijeti će odluku kojom će tražiti način da se stanovnicima Jakuševca i Mičevca uvede isplata ekološke naknade sve dok se odlagalište otpada ne zatvori. Za takvo što zastupnici trebaju i pomoć nadležnog ministarstva, pa se na sjednici ipak neće donijeti konačne odluke.

– Gradonačelnik je sam trebao zatražiti od Ministarstva zaštite okoliša promjenu uredbe ili zakona, a ne prebacivati lopticu na Gradsku skupštinu. On je želio stvoriti dramu i to mu je uspjelo, pa sad svi očekuju da Skupština donese rješenje – kazao je Jurica Meić, predsjednik Odbora za komunalni red. Dodao je da je gradonačelnik već započeo svoju kampanju i to na način da je odlagao riješiti problem, nakon nekog vremena ga aktualizirao te se sada javlja kao onaj koji će ga i riješiti, sve za glasove birača.

>>Jakuševec - pola ljudi s popisa za naknade ne živi u naselju!

Sličan stav zastupao je i Darinko Kosor, zastupnik HSLS-a

– Podržat ćemo prijedlog za isplatu ekološke naknade jer nisu građani Jakuševca krivi za gradonačelnikove poteze. Svi ostali zahtjevi Bandića i građana Jakuševca u isključivoj su nadležnosti gradonačelnika pa neka se on njima i bavi – komentirao je Kosor. Dodao je da se Skupština stoga neće baviti pitanjem držanja svinja jer je odluku o njihovoj zabrani donio Bandić, pa neka je on i poništava.

Odbor je stoga zauzeo stav da su svi zahtjevi gradonačelnika i građana Jakuševca nepotrebni za raspravu na Skupštini, ali da će naći rješenje barem za ekološku rentu te potaknuti gradsku upravu da radi na što bržem rješenju spalionice.

– Što je s lokacijom za spalionicu pokraj toplane na Žitnjaku za koju postoji prostorni plan još od 1986. godine? Da se danas raspiše natječaj, spalionica ne bi proradila do 2017. godine pa je potrebno konačno početi raditi na rješavanju problema – kazao je Kosor.

>> Kako je Bandić mještanima podijelio 90 mil. kuna,

Na sjednici odbora bili su i nadležni pročelnici gradskih Ureda koji su obrazlagali zahtjeve gradonačelnika.

– Odlagalište na Jakuševcu najurednije je u Hrvatskoj, a gradska uprava učinila je sve korake koje je mogla. Ovo što optužuju nas i gradonačelnika, čiste su gluposti jer je Skupština nadležna da izglasa odluku o ekološkoj naknadi građanima – kazao je Davor Jelavić, pročelnik Ureda za prostorno uređenje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije