Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASILI SE

Policija o požaru na Ferenščici: Pirotehničari pronašli 3 ručne bombe, priveden vlasnik (58)

Foto: JVP Zagreb
1/11
12.03.2023.
u 19:51

Požar koji je ove nedjelje uznemirio mještane izbio je oko 12.30 sati, a u trenutku požara u trokatnici se nalazilo troje djece koja su zajedno s vlasnicom kuće istrčala van. Policija je potvrdila kako su unutar garaže pronađene bombe, a na kriminalističko istraživanje priveden je 58-godišnji muškarac

Zagrebačka policija potvrdila je da je priveden jedan muškarac nakon što je danas iza podneva u kvartu Ferenščica izbio požar na garaži koja se nalazi u sklopu trokatnice. Požar je bio lokaliziran u manje od sat vremena, javili su vatrogasci ranije, a nitko nije bio ozlijeđen.

''Danas, 12. ožujka oko 12.40 sati na II. Ferenščici izbio je požar garaže koji se zatim proširio na pročelje zgrade. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo'', objavili su.

''Tijekom postupanja, 58-godišnji vlasnik je izjavio kako se u garaži nalaze eksplozivna sredstva. Na mjesto događaja odmah su upućeni pirotehničari koji su potvrdili njegove navode i zaista pronašli bombe. Obavljenim očevidom na mjestu događaja je utvrđeno kako je požar izbio najvjerojatnije zbog kvara na električnim instalacijama. Pronađene su tri ručne bombe koje su izuzeli pirotehničari. Materijalna šteta iznosi oko 10 tisuća eura. Osumnjičeni 58-godišnjak je priveden na kriminalističko istraživanje'', dodala je policija.

Podsjetimo, požar koji je ove nedjelje uznemirio mještane izbio je oko 12.30 sati, a u trenutku požara u trokatnici se nalazilo troje djece koja su zajedno s vlasnicom kuće istrčala van. Susjedi su sami tvrdili kako su čuli nešto nalik eksploziji prije nego što se kvartom proširio gusti dim, no vlasnici su uporno tvrdili kako eksploziva - nema. 

I ranije je JVP Zagreb potvrdio kako se u garaži nalazila bomba, streljivo i nagazne mine, zbog čega su podnijeli zasebnu prijavu protiv vlasnika, a pojasnili su da ''isto očekuju i od DORH-a i policije''. Sam vlasnik tvrdio je kako u garaži nije bilo eksploziva te da je vjerojatno ''došlo do kratkog spoja koji je zahvatio gume'' koje su se nalazile u garaži. 

>> VIDEO Snimka požara na Ferenščici

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije