Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVE OSOBNE I PUTOVNICE

Policija ima važnu obavijest: Sutra podignite dokumente, neće se čekati kao tijekom radnog tjedna

Velika gužva za izdavanje dokumenata, nitko se ne pridržava propisa
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
24.02.2023.
u 11:19

Potrebno je, ističe Policijska uprava zagrebačka, ponijeti potvrdu o podnijetom zahtjevu i staru osobnu iskaznicu ili putovnicu

Policijska uprava zagrebačka objavila je važnu obavijest za građane koji moraju preuzeti svoje osobne iskaznice i putovnice. Poziva ih da gotove isprave podignu ovu subotu, 25. veljače, od 7 do 14 sati na četiri lokacije, odnosno na onoj lokaciji na kojoj je podnijet zahtjev. Riječ je o Petrinjskoj 30, Heinzelovoj 98, II. policijskoj postaji Črnomerec i VI. policijskoj postaji Novi Zagreb.

"Naglašavamo kako se na preuzimanje izrađenih osobnih iskaznica neće čekati kao tijekom radnog tjedna", navodi Policijska uprava zagrebačka. Potrebno je, dodaje se, ponijeti potvrdu o podnijetom zahtjevu i staru osobnu iskaznicu ili putovnicu.

Ukoliko niste sigurni je li vaš dokument izrađen, to možete provjeriti putem govornog automata. Za osobnu iskaznicu provjerite na 01/4563 602, a za putovnicu na 01/4563 601.

Podsjetimo, u protekle gotovo tri godine, istekao je rok važenja 221.387 osobnih iskaznica, 411.905 putovnica i 78.524 vozačke dozvole. Podaci su to Ministarstva unutarnjih poslova koji sugerira građanima da, iako se spomenuti istekli osobni dokumenti još uvijek smatraju važećima, podnesu zahtjev za izradu novih

VIDEO Što vam sve treba za izvaditi novu osobnu iskaznicu i koliko ćete to platiti

Naime, nakon proglašenja epidemije bolesti COVID-19 u Republici Hrvatskoj 11. ožujka 2020. godine, odlučeno je kako se za vrijeme trajanja epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 ne trebaju podnositi zahtjevi za izdavanje novih isprava. Iako odluka o proglašenju epidemije nije donesena, iz MUP-a ističu kako je za očekivati da će u dogledno vrijeme biti s obzirom na to da se na razini Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) o tome vode razgovori.

Putovnica i vozačka dozvola, za razliku od osobne iskaznice, nisu obvezne isprave i građani ih ne moraju ishoditi nakon isteka važenja ako ne namjeravaju putovati u zemlje za koje je potrebna putovnica, odnosno ako ne namjeravaju upravljati vozilom. Što vam sve treba za izvaditi novu osobnu iskaznicu i koliko ćete to platiti provjerite OVDJE

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije