Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
da ti pamet stane

Pogledajte za kakav minijaturni neuređeni stančić u centru Zagreba traže 4000 eura po kvadratu

Novogradnja u Zagrebu penje se i do 8000 eura po kvadratu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
05.07.2023.
u 20:36

Ono što je posebno izazvalo pažnju na društvenim mrežama gdje se povela rasprava oko oglasa jest činjenica da stan nije adaptiran, odnosno kako se neki šale u komentarima "namještao ga je car Franjo Josip, a Rade Končar osobno je sastavljao pećnicu".

Cijene nekretnina posljednjih su mjeseci, ali i godina otišle u nebo i to doslovno. U najtežoj su situaciji oni koji kvadrat stana bilo za najam, bilo za kupovinu traže u Zagrebu, gdje se cijene za najam kreću od 400 eura pa do vrtoglavnih četveroznamenkastih iznosa, a što se pak cijene kvadrata tiče i ona je porasla i u prosjeku se kreće od oko tri, četiri tisuće eura pa naviše.

Visokim cijenama pogoduje i činjenica da je potražnja i dalje visoka pa sve manje iznenađuju oglasi, poput jednoga koji je osvanuo nedavno na Njuškalu. U njemu vlasnik preko agencije oglašava stan u Donjem gradu koji se prodaje. Ne bi bilo ništa neobično da kvadratura stana nije "ogromnih" 14 kvadrata.

Nismo zaboravili nulu, netko na uglu Martićeve i Biankinijeve zaista prodaje stan od 14 kvadrata i za njega traži četiri tisuće eura po kvadratu, odnosno ukupno 58 tisuća eura. Cijena je to za koju se po Slavoniji prodaju imanja s kućom i okućnicom.

POVEZANI ČLANCI:

Ono što je posebno izazvalo pažnju na društvenim mrežama gdje se povela rasprava oko oglasa jest činjenica da stan nije adaptiran, odnosno kako se neki šale u komentarima "namještao ga je car Franjo Josip, a Rade Končar osobno je sastavljao pećnicu".

- Stan je funkcionalan, ali je za adaptaciju, idealan za dnevni najam, top lokacija. Zgrada ima uporabnu dozvolu, vlasništvo uredno - stoji pak u opisu oglasa.

>> OGLAS I FOTOGRAFIJE POGLEDAJTE KLIKOM OVDJE

Ključne riječi

Komentara 14

KA
kantalonac
22:54 05.07.2023.

Može tražit i 8000. Koga za takvog uopće briga. I nije neka vijest. Više je provokacija u nedostatku vijesti.

OB
Oblacni
09:35 06.07.2023.

Za 4.000 € kvadrat je puno pametnije kupiti stan u Milanu, Madridu, Parizu, Becu, Stuttgartu......

DU
Deleted user
10:18 06.07.2023.

Samo nek trazi 4000€ kv.Docekace starost sa tom cjenom 🤠

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije