Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Poglavarstvo: Šefovi će svoje zaposlenike ocjenjivati kao učitelji đake

20.01.2009.
u 22:29

Zaposlenici u gradskoj upravi za koje njihovi šefovi primijete da imaju visoko stručno znanje moći će, kao u školi, dobiti ocjenu odličan i osvojiti 30 bodova prema novom pravilniku o ocjenjivanju službenika i namještenika, uvedenom prošli tjedan.

Nebitna kreativnost
Visok broj bodova, njih dvadeset, dobit će pak zaposlenici koji kvalitetno i u roku obavljaju posao. “Šefovi” će im mjeriti pripremljenost materijala i greške u njima. Za samoinicijativnost i opseg obavljena posla koje zahtijeva radno mjesto dobit će najviše 15 bodova. Najslabije se vrednuje, s najviše 10 bodova, poštovanje radnog vremena, odnos prema suradnicima i strankama te kreativnost.

Takvim se načinom bodovanja preporučuje zaposlenicima da što bolje prouče zakone i propise u svom području, a da samostalnost i razmišljanje kako nešto poboljšati, što podrazumijeva kreativnost, ostave po strani. Tko dobije jedinicu, morat će ići na stručno usavršavanje ili će biti degradiran na niže radno mjesto.

Isto tako, radnici s visokim brojem bodova napredovat će. Ako ocjenu ne poboljša na idućem ocjenjivanju, priliku će morati tražiti na burzi. Bodovati se neće samo 10.000 “običnih” radnika nego će ocjene dobiti i pročelnici ureda. Njima će, kao đacima u školi, ocjene od jedan do pet dijeliti njihov šef, gradonačelnik Milan Bandić.

S obzirom na to da ih je on sam pozvao u svoju ekipu, vjerojatno im neće dati neprolaznu ocjenu. Pročelnik Ureda za izgradnju grada Davor Jelavić skroman je i kaže da očekuje da će ga gradonačelnik Bandić ocijeniti trojkom.

Prežigalo za pripravnike
– Uvijek sam kriv kad nešto ne valja, a kad napravim dobre stvari, nitko ne primijeti. Ali prolaznu ocjenu valjda ću zaslužiti – našalio se Jelavić. Pročelnik za gospodarstvo Ladislav Prežigalo ocjenjivanje zaposlenih smatra jedinim načinom da se eliminiraju ljudi koji su zalutali u posao kojim se bave.

– Bilo je slučajeva u mom uredu da smo ljude otpustili jer su loše radili te su dvaput dobili jedinicu. Ocjenjivanje je jedini način jer kad bismo dali otkaz bez toga, sigurno bi Grad izgubio sudski spor – kazao je Prežigalo. Nove radnike ne birati na natječaju, već uzme pripravnike te nakon pokusnog roka najbolje zadrži.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije