Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ulaznice u prodaji

Počinje Zagreb Film Festival: U 7 dana čak 115 filmova, evo što sve donosi bogat program

Foto: ZFF
1/9
05.11.2023.
u 18:00

U sedam festivalskih dana prikazat će se 115 filmova u nizu programa, a za festivalsku nagradu Zlatna kolica natjecat će se filmovi iz međunarodne dugometražne i kratkometražne konkurencije te nacionalnog kratkometražnog programa Kockice.

Filmoljupke i filmoljupci sljedećih tjedan dana rezervirajte za najbolje od domaće, regionalne i svjetske kinematografije jer sutra se otvara 21. Zagreb Film Festival koji će se održati na više lokacija sve do nedjelje. Dobri filmovi gledat će se u CineStaru Branimir, kinu Kinoteka, MSU-u, Dokukinu KIC te na online platformama kinoeuropa.hr i croatian.film.

Čast za otvori ovogodišnje izdanje pripala je Jasni Nanut i njezinoj komediji Sedmo nebo o smiješnoj strani krize srednjih godina. Nakon otvaranja, kojem će uz redateljicu i scenaristicu Jasnu Nanut prisustvovati glumci Krešimir Mikić, Iva Jerković, Iva Mihalić, Nikša Butijer, Dejan Aćimović, Petar Ćiritović te producent i koscenarist Hrvoje Osvadić, u festivalskom tjednu Zagreb stižu brojni gosti iz svijeta filma.

Foto: ZFF

U sedam festivalskih dana prikazat će se 115 filmova u nizu programa, a za festivalsku nagradu Zlatna kolica natjecat će se filmovi iz međunarodne dugometražne i kratkometražne konkurencije te nacionalnog kratkometražnog programa Kockice.

Dramu Lost Country predstavit će srpski redatelj Vladimir Perišić i glavni glumac Jovan Ginić, nagrađen Srcem Sarajeva i nagradom zaklade Louis Roederer za zvijezdu u usponu na Tjednu kritike u Cannesu. Bh. autorica Una Gunjak, dobitnica nagrade Europske filmske akademije, predstavit će svoj hvaljeni dugometražni prvijenac Ekskurzija.

Foto: ZFF

Slovački autor Mátyás Prikler predstavit će napeti politički triler Moć, a nizozemska glumica Lisa Zweerman film Slatki snovi Ene Sendijarević. U Zagreb stižu producentica filma Domaćinstvo za početnike Marija Dimitrova te producentica filma Kako se poseksati Emily Leo. Film Čuvari formule, kojim u subotu u kinu SC završava službeni program 21. ZFF-a, predstavit će redatelj i koscenarist Dragan Bjelogrlić, glavni glumac Raša Bukvić i producent Miroslav Mogorović.

I program namijenjen filmskim profesionalcima Industrija u Zagreb dovodi niz važnih uzvanika. Uz producenticu europske uspješnice Najgora osoba na svijetu i članicu dugometražnog žirija Renée Hansen Mlodyszewski, to su nagrađivana njemačka montažerka Bettina Böhler, koju su mediji prozvali “nevjerojatnom nevidljivom ženom njemačke kinematografije”, te slovenski redatelj i scenarist Olmo Omerzu.

Foto: ZFF

Osim recentnih uspješnica, laureata prestižnih svjetskih festivala i filmova autora čije vrijeme tek dolazi, posjetitelje ZFF-a očekuje nekoliko filmofilskih poslastica, među kojima se izdvaja projekcija digitalno restauriranog klasika ex-yu kinematografije Slike iz života udarnika Bate Čengića, koji se prikazuje neposredno nakon premijere u Veneciji.

Ulaznice za programe ZFF-a mogu se kupiti na stranici kupiulaznicu.zff.hr. Prodaja ulaznica na lokacijama počela je  4. studenog na glavnoj festivalskoj blagajni u CineStaru Branimir, a s početkom festivala i u kinima SC (6. 11), Kinoteka (7. 11) i MSU (7. 11). U pretprodaji, do 5. studenog, cijene ulaznica su 1 euro niže. Osim na službenoj festivalskoj stranici, program i raspored dostupni su i u ZFF-ovoj mobilnoj aplikaciji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije