Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaprašivanje

Počinje suzbijanje komaraca, stručnjaci kažu – postupak ne kasni

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 13.05.09., Kursanec, Hrvatska-  Zaprasivanje protiv komaraca. Komarci su postali problem u donjem Medjimurju. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji list'
Foto: 'Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji l'
1/2
15.06.2015.
u 09:00

Zaprašivanje će obuhvatiti Horvate, Gredice, ŠRC Mladost, Jarun, Prečko, Kosirnikovu, Cvjetno i Maksimirsko naselje, Retkovec, Špansko, Novi Zagreb, Trnje, Borovje

Na području čitavog grada danas počinje zaprašivanje komaraca koji posljednjih dana zagorčavaju život Zagrepčanima. Iako brojni građani negoduju da je zaprašivanje već trebalo odavno provesti, stručnjaci kažu da se ne kasni s postupkom.

– Larvicidni tretmani, odnosno suzbijanje ličinki već je provedeno, sad se suzbijaju odrasli komarci – rekao je Zvonimir Šostar, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, prema čijem se programu provodi suzbijanje.

Zaprašivanje će se provesti na područjima na kojima je izmjerena povećana brojnost komaraca prema nalazima uzorkovanja te je zabilježen povećan broj pritužbi građana na pojavu komaraca.

Tako će ovih dana u ranim jutarnjim satima zaposlenici tvrtke Eko-deratizacija proći Horvate, Gredice, ŠRC Mladost, Jarun, Prečko, Kosirnikovu, Cvjetno i Maksimirsko naselje, Retkovec, Špansko, dok će radnici Sanitacije obići Novi Zagreb, Trnje, Borovje...

Građani svojim svakodnevnim aktivnostima, kažu u Štamparu, mogu znatno utjecati na smanjenje broja komaraca u svojoj okolini.

– Bitno je ukloniti posude u kojima se skuplja voda, održavati otvorene bazene, propisno držati gume u vulkanizerskim dvorištima, držati propisno zatvorene septičke jame, propisno odlagati krupni otpad... – objašnjavaju.

Foto: Alcatel

Komentara 8

BA
balic
13:08 15.06.2015.

Komarci se tretitaju tj.larve komaraca prije nego se izlegu,ni to ne znamo posteno uraditi .Kad vec sami ne znate pitajte u zemljama koje to znaju i godinama prakticiraju,kod njih je manje komaraca nego kod nas,kod nas nakon svakog tretmana ih je jos vise a novca za tretmane sve manje.

AZ
And_ZAGI
20:58 15.06.2015.

Odlično.

DZ
davor_zg
14:50 15.06.2015.

kasni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije