Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posebna regulacija prometa

Počeli veliki radovi na ulazu u Zagreb: Trajat će do svibnja, pripremite se na gužve

storyeditor/2023-03-02/PXL_010323_98577759.jpg
16.11.2023.
u 11:57

Radovi će trajati šest mjeseci, a izvodit će se po sličnom principu kao na Jadranskom mostu. Promet je organiziran u četiri sužena traka na jednoj strani nadvožnjaka, dok će na drugoj trajati radovi.

Milijunima putnika koji su automobilima, kamionima i autobusima proteklih godina u Zagreb ulazili s juga od naplate Lučko ili pak sa zagrebačke obilaznice, prije pogleda na novi rotor i Arenu Zagreb, prvi susret s metropolom bio je ruglo od nadvožnjaka iznad oteretnog kanala Sava–Odra.

Zapušteni dio Jadranske avenije godinama je vapio za obnovom, a dodatno je oštećen u potresu koji je 2020. pogodio glavni grad. No, umjesto rješenja i sanacije, gradske vlasti tada su se odlučile zatvoriti jedan prometni trak i ograditi ga "privremeno" zbog lošeg stanja, no problemi su tada postali još izraženiji jer je jedno od prometnih čvorišta sada imalo manju prometnu protočnost i tako dodatno zakuhalo prometni kaos u obližnjem naselju Lučko.

OVO JE LOKACIJA RADOVA:

– Događaju se i nezgode jer se na tom mjestu spaja puno prometnih pravaca – upozoravali su čitatelji. No u ožujku je Grad napokon okončao sagu koja je trajala od 2020. te izvođača uvodi u posao obnove vrijedan 1,1 milijun eura.

– U sklopu radova predviđena je zamjena prijelaznih naprava, kao i sanacija asfalta te hidroizolacijskih slojeva i betona – kazali su nam tada u odgovoru na upit, no umjesto skorog početka radova, nije se dogodilo ništa. Zapelo je, kako smo doznali na ishođenju dozvola za posebnu prometnu regulaciju gdje su suglanost trebale dati i Hrvatske autoceste. Sada je i ta prepreka otklonjena pa su jučer počeli radovi koji će trajati do 15. svibnja.

POVEZANI ČLANCI:

Radovi će trajati šest mjeseci, a izvodit će se po sličnom principu kao na Jadranskom mostu. Promet je organiziran u četiri sužena traka na jednoj strani nadvožnjaka, dok će na drugoj trajati radovi. U prvoj fazi zatvara se južni kolnik, a promet se odvija na sjevernom.

VIDEO Divlja svinja u dvorištu u Lučkom

Komentara 4

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
10:37 17.11.2023.

Zašto mislite da će radovi trajati šest mjeseci? Npr. radovi na Jadranskom mostu još uvijek traju, odnosno niš se ne radi, tramvaj ne vozi, a ne zna se niti kad će.....

DU
Deleted user
07:22 17.11.2023.

A ekipi koja je iscrtavala privremene linije , odnosno njihovom nadzorniku - preskočiti plaću za 11.mjesec.

Avatar neugodan
neugodan
16:03 17.11.2023.

ta trasica je sramota. godinama traka zatvorena na cesti kojom prolazi 100000000000 vozila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije