Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prva faza radova

Počela izgradnja produžene Branimirove u Sesvetama, gotova će biti do zime, evo kako će izgledati

Gradonačelnik Tomislav Tomašević prisustovao početku radova na produženju Branimirove ulice u Sesvetama
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/28
29.06.2023.
u 14:31

Projekt vrijedan pet milijuna eura obećavan je desetljećima, a sada se realizira. Osim prometnice Sesvećani će dobiti i novi vodovod.

Stanovnici metropole, a pogotovo oni koji ovo čitaju iz Sesveta vjerojatno i dalje ne vjeruju u naslov ovoga teksta s obzirom da su vjerojatno tijekom posljednjih godina čuli, vidjeli i pročitali desetke ovakvih najava, većinom prije izbora. Obećanja postoje godinama, no dok ne vide izgrađenu prometnicu, Sesvećanima i vozačima koji onuda prolaze najave izgradnje nisu novost.

Kamioni i bageri stigli su u 11 sati kako bi obilježili početak radova na produžetku Branimirove ulice od križanja sa Zagrebačkom cestom do Brestovačke ulice.

– Osjetno prometno olakšanje za ovaj dio grada osjetit će se već za pet mjeseci kada će biti gotova prva faza projekta – kazao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

VIDEO: Počeli radovi na produženju Branimirove ulice u Sesvetama

Prva je od tri faze projekta, a uključuje izgradnju četverotračne prometnice široke 34 metra, pješačko-biciklističkih staza s novom LED rasvjetom, autobusnih ugibališta, ali i rješavanje oborinske odvodnje te nova četiri semaforizirana raskrižja te popratne elektroinstalacije.

Uredit će se i okolno zelenilo, a u projekt investira i Vodoopskrba i odvodnja koja polaže cijevi za novi vodovod. Prva faza stajat će oko pet milijuna eura, no radovi su jeftiniji nego što je bilo rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

GALERIJA: Ovako će izgledati produžena Branimirova

Gradonačelnik Tomislav Tomašević prisustovao početku radova na produženju Branimirove ulice u Sesvetama
1/4

– Gordijski čvor sa zemljištima traje 13 godina i na nju je potrošeno šest milijuna eura samo za prvu etapu. Preostalo nam je otkupiti manji dio čestica u drugoj i trećoj etapi produžetka – istaknuo je Tomašević.

Druga faza protezat će se od Brestovečke do Ulice Ivana Ančića (1,9 kilometara), a treća faza od Ančićeve do Varaždinske ceste (800 metara). Ti će zahvati stajati još oko tri i pol milijuna eura. Srećom, na trasama druge dvije faze nema kuća, već su samo zemljišta koja su većinski otkupljena, stoga se ne očekuje zapinjanje nakon dovršene prve faze.

Ipak, Sesvećani koji su jučer zamijetili desetak strojeva na gradilištu vesele s konačnom rješavanju desetljetnog problema, ali zrno sumnje koje je prisutno nestat će tek kada prvi automobili prođu novom prometnicom. Uskoro će radovi i uz postojeću Branimirovu. Gradi se biciklistička staza kojom će se Sesvete spojiti s centrom metropole.

VIDEO: Tomašević o Branimirovoj

Ključne riječi

Komentara 9

PR
prajdali100
15:18 29.06.2023.

Zar se ne smije napisati čiji je ovo ustvari projekt.

JZ
Joža-Zg
15:10 29.06.2023.

Bandićev projekt

PR
Prosvjetnik
15:11 29.06.2023.

U ime Isusovo, odstupi Sotono od Sesveta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije