Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strogi kriteriji

Pobjednici 14. festivala vatrometa – Belgijci

05.07.2014., Zagreb - Druge veceri 14. medjunarodnog festivala vatrometa na jezeru Bundek predstavili su se belgijski pirotehnicari H.C. pyrotechnics.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/3
08.07.2014.
u 09:41

Belgijski tim već je 15 godina u vatrometnom biznisu, a direktor H. C. Pyrotechnicsa "puca" od svoje 15. godine

Iako su na Međunarodnom festivalu vatrometa u Zagrebu nastupali prvi put, belgijski tim H.C. Pyrotechnics potpuno je osvojio žiri koji je birao najboljeg između tri ekipe. Osim Belgije, nastupala je hrvatska i francuska ekipa.

– Postoji deset kriterija prema kojima se boduje, od usklađenosti s glazbom, kvalitete efekata, čistoće boje, umjetničkog dojma... – ispričao je Franjo Koletić, vlasnik Mirnovec pirotehnike, koja već 14. godinu zaredom organizira festival na novozagrebačkom jezeru Bundek. Belgijska tvrtka broji tridesetak ljudi, djeluje 15 godina, a na terenu ju je predstavilo njih nekoliko, među kojima i sam direktor Hooge Cliff, koji je u posao krenuo kao 15-godišnjak.

– Potrebne su mnoge predradnje prije samog pucanja, od osmišljavanja koreografije, spajanja s glazbom, obilaženja terena, postavljanja bombi u cijevi... – kaže Koletić te dodaje da su i prije putovanja morali proći stroge procedure. Da bi prenijeli silan eksploziv u neku zemlju, potrebno je najaviti na granici i javiti policiji što točno prenose i koliko je toga.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije