Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD 9. PROSINCA

GUP ide na Skupštinu po redovnom postupku i to drugog dana sjednice

Milan Bandić
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/4
27.11.2019.
u 09:52

Hoće li hdz podržati generalni urbanistički plan, znat će nakon što ga sljedeći tjedan “pretrese” ogranak

Biti ili ne biti od jučer više nije pitanje – iako se već nagađalo da hoće, Generalni urbanistički plan (GUP), odlučeno je, definitivno će biti jedna od točaka sljedeće sjednice Skupštine. Na dnevni red neće se uvrstiti po hitnom postupku, kao što su neki pretpostavljali, već će u raspravu kao redovni prijedlog, objasnio nam je predsjednik gradskog parlamenta, HDZ-ov Drago Prgomet jučer, nakon sjednice skupštinskog Predsjedništva.

Točnije, o uvrštavanju po redovnom postupku odlučivat će se na početku same sjednice 8. prosinca, ali budući da će “bandićevci” i HDZ biti za, glasovanje je već sad riješeno.

– O GUP-u ćemo od 9. prosinca pa nadalje, uz obvezu da dokument prođe sve odbore. Odnosno, sva će radna tijela imati tematske sjednice prije Skupštine na kojoj će se raspravljati samo u GUP-u – objasnio nam je Drago Prgomet pa dodao kako nema smisla da se za urbanistički plan saziva posebna sjednica gradskog parlamenta

. Kako je kazao, ona bi bila oko Božića, kad bi teško bilo okupiti zastupnike, a i potrošilo bi se dodatnih tristo tisuća kuna.

– Ova sjednica nam je proračunska i trajat će nekoliko dana, a o GUP-u sigurno nećemo raspravljati noću, kako bi svi koji žele mogli pratiti tijek rasprave – kazao je Prgomet, koji na pitanje hoće li HDZ glasovati za GUP, jučer nije odgovorio.

Kako je objasnio, sljedeći tjedan gradski ogranak njegove stranke ima vlastitu tematsku sjednicu o GUP-u na koju su pozvali i stručnjake, a tek nakon što se detaljno informiraju i međusobno dogovore, znat će hoće li urbanističkom planu dati da ili ne. Što se proračuna za sljedeću godinu tiče, Prgomet je rekao da HDZ priprema amandmane te će oni biti spremni do 3. prosinca.

Komentara 5

KO
Kokoiduhovi
18:16 26.11.2019.

Svi koji su dizali ručice za Zakon o Gradu Zagrebu, za Poslovnik Gradske skupštine tj. za neizmjernu samovolju i samovlast jednog čovjeka; Krivi su. Koja Skupština, ako je prijedlog prošao, znači da većinu čine poslušnici. A ako ih nema većina,, onda su mnogi voljni promijeniti stranu, samo je pitanje koliko to vrijedi kome.

HE
herojulice
18:26 26.11.2019.

Zatvor, zatvor, zatvor, zatvor, zatvor, zatvor, zatvor, gdje su naše pare, zatvor, zatvor, zatvor, zatvor, zatvor.....

RP
rpzagreb
16:34 27.11.2019.

Hdz-mb365 su više nego brutalna i primitivna realnost u kojoj živimo. Njima grad i država i svi ostali nisu niti najmanje važni. Zato svi na izbore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije